Autósport

Forma-1: Horner vádlóját felfüggesztette a Red Bull

A Red Bull istálló csapatfőnökét a szakmai stáb egyik női tagja vádolta meg zaklatással.

2024.03.07 18:27MTI

A Chris Horner csapatfőnököt nem megfelelő viselkedéssel vádoló alkalmazottját csütörtökön felfüggesztette a Forma-1-es Red Bull istálló.

Az osztrák energiaitalgyártó - az F1-es istálló tulajdonosa - négy hete kezdeményezett független vizsgálatot, amely múlt héten tisztázta a vádak alól az ötvenéves brit sportvezetőt, akit a szakmai stáb egyik női tagja vádolt meg. Horner egy több órás meghallgatáson kategorikusan tagadta az állításokat.

A Forma-1-es csapat szóvivője arra hivatkozva, hogy ez belső ügy, nem kívánt nyilatkozni a fejleményről, ahogy Horner sem.

"Minden vállalatnál létezik panaszkezelési eljárás, amely bizalmas az egyének és a vállalat között. A titoktartás miatt, valamint a cég és a másik fél iránti tiszteletből mindannyiunkat ugyanazok a korlátozások kötnek. Tehát még ha szeretnék is beszélni róla, a korlátozások miatt nem tehetem" - jelentette ki Horner, aki hozzátette, rendkívül szerencsés, hogy ilyen embert próbáló időszakban mellette állt a gyönyörű családja és a támogató felesége.

A Red Bull csapatfőnöki posztját 2005 óta betöltő Horner irányítása alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyert a Red Bull, amely tavaly a 22 futamból 21-en diadalmaskodott. Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött. Múlt héten a bahreini idénynyitót is a holland pilóta nyerte mexikói csapattársa, Sergio Pérez előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.