DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hivatalos: a teljes Sauber az Audié

A német gyártó a teljes F1-es istállót felvásárolja: felgyorsulnak a folyamatok az Audi projektjével kapcsolatban.

Szerda este a német Bild számolt be arról, hogy információi szerint az Audi az eddigi 25%-os tulajdonrészből nagyot lép előre, és 100%-ban megvásárolja a Sauber F1-es csapatát. 

Az ingolstadti márka törekvéseiről FormulaPlusz rovatunkban hosszabb összegzést is írtunk csütörtökön, kitérve arra, hogy mit jelenthet ez a lépés, illetve hogy hogyan alakulhat majd a folytatás, egyúttal az is világossá vált, hogy pénteken megtörténik a hivatalos bejelentés.

Ez pedig magyar idő szerint 15:00-kor be is következett: a cég bejelentette az akvizíciót, a Volkswagen csoport a Sauber 100%-os felvásárlása mellett szavazott.

A közlemény értelmében a már eddig is náluk dolgozó Andreas Seidl lesz az F1-es csapat vezérigazgatója és az Audi F1 Team arca, ő fogja vezetni a projektet, később pedig magát az istállót. A vezetőségben fontos szerepet kap majd Oliver Hoffmann, az Audi jelenlegi technikai fejlesztésért felelős vezetője, aki az F1-es projekt összerakását és életbe léptetését fogja irányítani, alá tartozik majd az Audi motorprogramja, és a Hinwilben dolgozó csapat is, ahogy az Audi nagyvállalatának stratégiai vezetése és aktivációja. Egyúttal arra is kitért a közlemény, hogy Hoffmannhoz tartozik majd a Sauber összes vállalata.

Tehát összegezve: Seidl lesz a csapatfőnök, aki irányítja magát az istállót, Hoffmann pedig az Audi részéről fölé kirendelt vezető feladatait látja majd el.



Audi-F1-2022-Spa-1_2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: