DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Helmutnak maradnia kell” – Verstappen nem kertel

Max Verstappen szerint az ő döntésében is fontos szerepet játszik az, hogy mi történik majd Helmut Markóval, akit megvédett a Red Bull támadásától.

Nem sokkal a mai időmérő előtt Dr. Helmut Marko arra tett utalást az osztrák ORF-nek adott interjújában, hogy a Red Bull hétfőn felfüggeszti őt, és bár kitérő válaszokat adott, de a szavaiból érezhető volt, hogy a Horner-ügy folytatásaként következhet ez a lépést.

Marko nyilatkozatáról itt számoltunk be, érdemes elolvasni, ugyanis az időmérő utáni (a Formula.hu részvételével zajló) FIA-sajtótájékoztatón a pole-pozíciós Max Verstappent is megkérdezték az osztrák szavairól, hiszen Marko arról is beszélt, hogy Verstappen elvesztése lenne az igazi baj a Red Bull számára. A holland pedig korábban többször is kifejezte már, hogy ő a csapatban akarja tudni Markót.

f1-redbull-verstappen-2024_2



„Én a magam részéről nagyon tisztelem Helmutot, sok mindent elértünk együtt, és nagyon hűséges vagyok hozzá. Mindig is kifejeztem mindenki felé a csapaton belül, felfelé is, hogy ő egy nagyon fontos része a döntéseimnek mindig, és a jövőmmel kapcsolatban is. Nagyon fontos, hogy a csapatban maradjon. Fontos, hogy együtt tartsuk a csapatot, és ha egy ilyen fontos tartópillér kiesik, akkor az az én helyzetemnek sem jó – ezt elmondtam a csapatnak is. Szóval igen, Helmutnak maradnia kell” – mondta Verstappen.

„Az első naptól kezdve együtt építettem ezt a csapatot Dietrich Mateschitzcel, mindig hűséges volt a csapathoz és mindenkihez, hogy mindenki megtarthassa a helyét. És az is fontos, hogy megkapja a szükséges tiszteletet azért, amit tett. Szóval fontos, hogy a csapatban maradjon, nekem is az.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: