DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Leclerc szeretné meglepni a Red Bullt

A monacói ismét az első sorban zárt, és abban bízik, hogy a versenyen talán megküzdhet a Red Bullokkal. Az új csapattársra, Oliver Bearmanre is kitért.

Bahrein után ismét másodikként zárt Charles Leclerc Max Verstappen mögött az időmérőn Dzsiddában. A Ferrari pilótája elsőre 8 tizedre volt a holland legjobb körétől, azonban másodjára már 3 tizedre faragta a hátrányát, amely elég volt az első sorhoz.

„Az első próbálkozásnál kipróbáltunk valamit egy előkészítő körrel, de ez nem jött össze” – kezdte értékelését az időmérőt követően Leclerc. „A második körre összeraktam mindent, ennyi volt ma az autóban. Nagyon örülök a körnek, sajnálom, hogy messzebb vagyunk az időmérőn, mint reméltük. De a verseny holnap van, remélhetőleg meglepetést okozhatunk, és versenyezhetünk a Red Bullokkal.”



A monacóit ezt követően a szabadedzéseken jónak tűnő versenytempóról kérdezték: „Biztos, hogy előrébb léptünk tavalyhoz képest, kényelmesebben érzem magam az autóban. Azt hiszem, hogy a versenyen is jobb, úgyhogy csak magunkra kell koncentrálnunk. Természetesen, most már nem változtathatunk az autón holnapra, úgyhogy optimalizálnunk kell minden mást az autón a versenyre. Utána meglátjuk, hogy mi lesz.

Na de milyen az új csapattárs?

Carlos Sainz vakbélgyulladását követően Oliver Bearman ugrott be a Ferrariba a szaúdi hétvége további részére. A mindössze 18 éves pilóta tizenegyedikként zárt az időmérőn, alig néhány századmásodperccel lecsúszva a Q3-ról. Leclerc szerint nagyon jól kaptal el a fonalat a fiatal brit:

„Először is remélem, hogy Carlos gyorsan felépül. Ollie pedig hihetetlen munkát végzett csupán egyetlen edzéssel a FP3-ban. Egyből gyors volt, és jól érezte magát az autóban. Nagyon örülök neki, ez egy különleges nap számára. Az első verseny a Ferrarival, szerintem egyetlen egy edzéssel még különlegesebb. Remélem, hogy holnap mindketten jó versenyt futunk és sok pontot szerzünk a csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: