DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Pattog a Mercedes, Hamilton elégedetlen

Szerinte a tempós részen ugyanaz történik, mint tavaly, bár a nagyobb szárnnyal stabilabbá vált a W15-ös hátulja, de az első szektor az ellenségük.

Továbbra is elégedetlen a Mercedesszel Lewis Hamilton: a hétszeres világbajnok egyszerűen nem találja a közös hangot a W15-tel, és a szezon második időmérőjén is kikapott házon belül George Russelltől – bár ezúttal alig egy tizedmásodperc volt közöttük a különbség, és Russell mellől rajtolhat a mai futamon.

Az autó viselkedése viszont továbbra sem tetszik neki – illetve amin javítottak, az rengeteg tempót elvett tőlük…

„Csütörtökön nagyon szenvedtem az autóval, majd a harmadik szabadedzésen sokkal elégedettebb voltam a nagyobb hátsó szárnnyal. Viszont két tizedmásodpercet veszítettem az egyenesben, habár a viselkedésével elégedettebb voltam, stabilabbá vált” – mondta Hamilton a nyolcadik helyen zárt időmérője után.

f1-hamilton-mercedes-2024_1



A brit a W15-ös instabil hátulja miatt panaszkodott már Bahreinben is, és most is ezzel küzdött végig – ezen tudott javítani a másik szárny, de így a légellenállás romlott sokat, és lassabbá váltak az egyenesekben. Ráadásul ott más probléma is felmerült:

„Azt hittem, hogy ezt a jobb viselkedést tovább tudjuk vinni az időmérőre, de sajnos az autó még mindig pattog, így pedig nagyon nehéz nyomni az első szektorban. Ezért vagyunk ott ilyen lassúak. Ha ezt elvesszük, akkor az autó minden területen sokkal jobb az előzőnél, de a pattogás jelentős problémát okoz. A második-harmadik szektorban közelebb tudunk lenni a kanyarokban, de az első részen ugyanaz történik, mint tavaly” – magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: