DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Jos Verstappen megismételte: Rossz lesz, ha Horner marad

Max Verstappen édesapja szerint aahhoz már kicsit késő, hogy Horner elcsendesítse az ügyet, de mivel a thai tulajdonos támogatja, ezért maradni fog a csapatfőnök.

A Bahreini Nagydíj után nagy port kavart Jos Verstappen nyilatkozata, amelyben azt mondta, hogy Christian Hornernek távoznia kell a Red Bull csapatfőnöki posztjáról, mert ő okozza a problémákat, nem más – azóta erről Hornernek és Max Verstappennek is beszélnie kellett, de több más csapat képviselője, versenyzője is kapott kérdést ezzel kapcsolatban.

Jos Verstappen nincs ott a Szaúd-arábiai Nagydíjon, mert az előre eltervezett programjának megfelelően egy belgiumi raliversenyen áll rajthoz ezen a hétvégén, de a brit Daily Mail ismét megkérdezte a témáról:

„Együtt érzek a nővel, mindazzal, amin keresztül ment, de meglátjuk, hogy mi történik. Úgy tűnik, hogy a Red Bull tudja, hogy mihez kezdjen vele, meglátjuk” – válaszolta arra, hogy mit gondol a Red Bull azon döntéséről, hogy felfüggesztették a házon belüli panaszt megtevő női alkalmazottat.

Osztrák értesülések szerint az érintett hölgy a bíróságon, polgári per keretein belül folytathatja az ügyet, miután a Red Bullnál úgy döntöttek, hogy házon belül lezárják a vizsgálatot, és nem nyúlnak Hornerhez.

f1-verstappen



Ami pedig a csapatfőnök azon nyilatkozatát illeti, hogy eddig, és ne tovább, hagyják békén a dolgait, a családját:

„Szerintem ehhez egy kicsit már késő: ha ezt akarja, az oké, de nem hiszem, hogy ez már lehetséges megoldás. Nem akarok túl sokat mondani, mert az problémákat okoz. Számorma a legfontosabb az, hogy Max boldog, ez számít nekem, azt akarom, hogy boldog legyen” – tette hozzá.

„De ezek rá is hatással vannak, mert hiába volt harmadik a szabadedzésen, csak Hornerről, az ő ügyéről lehetett hallani. A Horner által adott sajtótájékoztatón is csak ő és a problémái voltak a téma, miközben Maxról, az autóról és a teljesítményéről, a versenyről kellene beszélnünk. Mondtam már, hogy szerintem problémákat okoz, ha marad” – erősítette meg korábbi szavait Hornerrel kapcsolatban Verstappen.

„Szerintem késő már azt mondta Christiannak, hogy hagyják békén, de élvezi a thai tulajdonos támogatását, szóval szerintem maradni fog a szezon hátralévő részére. Azt mondtam, hogy rossz lesz, ha marad, nem jó a csapatnak az egész szituáció.”

 

A Marko-ügy is megérkezett

A Horner-probléma következő fejezete az, hogy állítólag hétfőn felmenthetik a további munkavégzés alól dr. Helmut Markót (Horner érdekeinek megfelelően), Max Verstappen pedig teljesen egyértelműen kijelentette, hogy ha ez megtörténik, így bánnak Markóval, és ő nem lesz ott a csapattal, akkor ő is távozhat a Red Bulltól.

Ennek legfrissebb fejleményeiről itt írtunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: