DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Szuperlassúak vagyunk az egyenesben” – Norris

Úgy érzik a McLaren pilótái, hogy kihozták a maximumot a szaúdi F1-es időmérőből, az előrelépés vagy a pozíció tartása azonban nehéz feladat lesz a futamon.

Kibérelte a harmadik rajtsort a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjra a McLaren: Oscar Piastrié az ötödik, Lando Norrisé a hatodik pozíció. A wokingiak csapatvezetője, Andrea Stella szerint ezzel jó helyzetben van a csapat ahhoz, hogy a szombati futamon erős pontokat szerezzenek, s az ezúttal előrébb végző ausztrál versenyző is úgy érzi, kihoztak mindent a kvalifikációból:

f1-piastri-mclaren-szaudi-day2



„Ötödik hely. Úgy gondolom, valószínűleg ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk ebből. Jó edzés volt és elég jónak érződött az autó. Összességében elégedettek lehetünk ezzel. Egyértelműen van még néhány dolog, amin javítanunk kell az autón, de szerintem elég jó edzést produkáltunk, leszámítva a fal lekoccolását a Q1-ben. A szombatot illetően szerintem jó pozícióban vagyunk, és remélhetőleg előre tudunk lépni.”

Norris arról is beszélt, hogy bár az időmérőn hátrányt jelentett, hogy eggyel kevesebb lágy és eggyel több közepes abroncsuk van, ez viszont a futamon még a javukra válhat:

„Nem hiszem, hogy csapatként többet kérhettünk volna, úgyhogy örülök, szerintem kihoztuk a legtöbbet az autóból. 4-2-1-es leosztásban kértünk gumikat, ami hátrányba hozott minket az időmérőn, hiszen eggyel kevesebb szettünk volt. Ez megnehezítette az életünket, de tudtuk ezt, tudtuk, mire számítsunk, és reméljük, szombaton mindez kifizetődik. Örülök, szerintem kihoztuk a napból a maximumot.”

 

Ami a McLaren fő gyengesége Dzsiddában

A fiatal brit versenyző ugyanakkor a Sky Sports F1 kamerái előtt nyilatkozva rávilágított arra, hogy az egyenesekben lassú a McLaren, így pedig az előrelépés különösen nehéz lehet számukra a dzsiddai versenyen:

f1-norris-mclaren-szaudi-day2

„Nem tudom. Kiugrok esetleg a rajtnál…” – felelte arra a kérdésre Norris, hogy hogyan javíthat esetleg pozíciót szombaton. „Múlt hétvégén az Aston elénk kvalifikált, aztán elkaptuk a versenyen. Itt azt mondanám, összességében trükkösebb előzni. Nehéz a másikat követni, a gumikopás is kisebb. Úgyhogy nagyobb különbség kell az előzéshez, mi pedig szuperlassúak vagyunk az egyenesekben.”

A McLaren a harmadik soros indulással megelőzte a pattogással is küzdő Mercedeseket, amelyek a hetedik-nyolcadik helyről vághatnak neki a szezon második versenyének. Arra a kérdésre, hogy George Russell és Lewis Hamilton maguk mögött tartása lesz-e a cél, Norris így felelt: „Ez a terv, igen. Úgy vélem, kemény lesz, hiszen mint mondtam, lassúak vagyunk az egyenesben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: