DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Wolff alkalmazná Markót, ha távozna a Red Bulltól?

Viccesen ugyan, de erre tett utalást a Mercedes F1-es főnöke, aki „kedvenc ellenségének” nevezte a rivális tanácsadóját. Verstappen leigazolásáról is beszélt.

Tovább látszik gyűrűzni a Red Bullon belüli belső feszültség és botrány: a pénteki fejlemények szerint napokon belül felfüggeszthetik az F1-es sportszakmai tanácsadójukat, Helmut Markót. A 80 éves szakember maga tett erre utalást az ORF-nek adott interjúban, hozzátéve, hogy végső soron saját maga fog dönteni a jövőjéről.

Mindez pedig akár Max Verstappen esetleges távozásához is vezethet: mint arra a holland két interjúban is utalt a számára pole-pozíciót hozó szaúd-arábiai kvalifikáció után, az ő sorsa is nagyban függ attól, hogy Marko marad-e a Red Bullnál.

f1-marko-redbull



Sokan úgy vélik, az energiaitalosok potenciális robbanásának vagy szakadásának a Mercedes lehet a nyertese, amely akár le is csaphat Verstappenre, aki így a Ferrarihoz igazoló Lewis Hamilton helyét foglalhatná el 2025-ben George Russell oldalán.

Viszont a jelek szerint nemcsak a holland címvédő, hanem Marko számára is lehet akár hely az Ezüst Nyilaknál. Amikor ugyanis az ORF erről kérdezte Toto Wolffot, a Mercedes F1-es csapatvezetője mosolyogva ugyan, de így felelt:

„Amúgy is hiányzik a régi kabalánk” – utalt a 2019-ben elhunyt Niki Laudára, aki fontos szerepet töltött be a Mercedes sikerkorszakában. „Akkor felvesszük Helmutot, a megfelelő korban van ehhez. Nincs ugyan piros sapkája, de majd jön hozzánk.”

f1-wolff-mercedes-dzsidda

Wolff hozzáfűzte: „Helmut nem a szomorúság gyermeke, és a kedvenc ellenségünk volt vagy még most is az. De ő egy igazi versenyző. Ha elveszítik Helmutot, az egyértelműen komoly veszteség lenne a Red Bullnak és a csapatnak.”

 

Mi a helyzet Verstappennel?

Természetesen az interjú során a háromszoros világbajnok Verstappen esetleges leszerződtetése is előkerült kérdésként: „Van egy elérhető ülésünk 2025-re és 2026-ra. De Max ott fog vezetni, ahol a leggyorsabb autó is található, és ez ma a Red Bull” – vélekedett Wolff.

A Mercedes-vezér arról is beszélt, hogy nincs semmi rendkívüli abban, hogy a múlt héten a bahreini F1-es paddockban beszélgetni látták a holland pilóta apjával, Jos Verstappennel: „Tíz éve beszélgetünk egymással, amióta Max megérkezett a Formula-1-be. Jó kapcsolatot ápolunk Josszal, ahogy Maxszal is. De ez nem azt jelenti, hogy sportszakmai oldalról bárki változást látna rövid távon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: