Március 15.

Gigantikus emlékápoló közös szavalás Pápán

Pápán 5. alkalommal tartanak hagyományápoló közös városi szavalást az Esterházy-kastély kertjében álló monumentális Petőfi-szobornál - tájékoztatott Lampért Gábor főszervező, Heckenast Gusztáv oldalági rokona.

2024.03.09 17:37ma.hu

Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva március 14-én 11 órakor Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét szavalják el közösen a résztvevők - főként diákok, mintegy 1500 fő - a monumentális Petőfi-szobornál az Esterházy-kastélykertben.

Az ünnepségen köszöntőt mond, Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár.

Az 1848-as márciusi, pápai eseményeket ismerteti a Református Kollégium pedagógusa. Közreműködnek a Pápai  Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola énekkarosai, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona táncosai.

A közös szavalást vezényli Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyartanára.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.