DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Perez: „Eljön a mi időnk”

Büntetése ellenére a mexikói ismét másodikként zárt holland csapattársa mögött. A 34 éves pilóta bízik a fejlődésben, a rossz kiengedést pedig sajnálja.

Bahrein után újra a dobogó második fokán pezsgőzhetett Sergio Perez, aki csapattársa mögött biztosította a kettős Red Bull-győzelmet Dzsiddában. Perez pozíciója biztos volt, hiszen hiába sújtották 5 másodperces időbüntetéssel a futam során, a harmadikként záró Charles Leclerc nem jelentett rá veszélyt.

„Kár, hogy éppen lemaradtam az első sorról, mert jó volt a rajt” – kezdte futam utáni értékelését a mexikói, aki kevesebb mint két századmásodperccel végzett Leclerc mögött az időmérőn. „Sajnos Charles összeszedett volt, nem tudtam megelőzni, de később jót csatáztunk.”

„Utána pedig eléggé kompromisszumos volt a verseny a korai biztonsági autó miatt, nagyon hosszú volt a kemény etap. Trükkös volt néha, főleg az elején és bemelegíteni sem tudtam a gumikat, sokat csúszkáltam. Sok időbe telt átjutni Lewison és Landón, de azt gondolom, hogy összességében ez egy jó nap a csapat számára.”



„Nagyon más pályáról van szó Bahreinhez képest, de erősek tudtunk maradni, úgyhogy fenn kell tartanunk ezt a lendületet. Azt gondolom, hogy léptünk egyet előre Bahrein óta, fejlődtünk a tegnap után, de egy pár dolgot még meg kell néznünk, és akkor eljön a mi időnk” – utalt magára a mexikói.

A büntetést okozó bokszkiállás – ahol Perezt csapata veszélyesen engedte ki Fernando Alonso elé – a 34 éves pilóta szerint egy szerencsétlen eset volt: „Kár, hogy megkaptuk azt a büntetést, szerencsére nem ártott a versenyünknek. Azt gondolom, hogy nehéz helyzet volt, lassan mentem Max miatt, és mindenki egyszerre jött ki. Csak egy nagyobb bokszutcára van szükségünk” – zárta egy mosollyal összegzését Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: