DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Egyszerűen elképesztő volt” – nem győzte dicsérni csapattársát Leclerc

Az unalmas futam ellenére elégedetten értékelt Charles Leclerc szezonjának első dobogós helyezése után, fiatal csapattársa pedig teljesen lenyűgözte a monacóit.

Egyértelműen a Ferrari tempója volt a legjobb az üldözőmezőny tagjai közül, a Red Bullokkal azonban nem tudta felvenni a versenyt Charles Leclerc a Szaúd-arábiai Nagydíjon. A monacói végül a harmadik helyen zárt, az utolsó körben pedig a leggyorsabb körért járó egy pontot is sikerült megszereznie.

„Egész jó volt a tempónk, hiszen a legvégén meg tudtam futni a leggyorsabb kört, a DRS mondjuk egy kicsit segített. Összességében jól éreztem magam. Unalmas futam volt, mert a Red Bullok túl gyorsak voltak és mögöttünk is volt egy lyuk, de így is megszereztük az összes pontot ma, amit meg tudtunk, ez volt a cél.”

„Ez a szezon egyik legnehezebb pályája fizikálisan, meleg van, a nyakunkat nagyon megterheli a sok gyors kanyar, viszont nagyon élvezetes itt vezetni” – értékelt a leintés után a Ferrari pilótája.



Leclerc kiváló teljesítménye ellenére mégsem ő volt a hétvége hőse a Ferrarinál: a Carlos Sainz hiányzása miatt beugró 18 éves tehetség, Oliver Bearman élete első F1-es nagydíján rendkívül stabil versenyt futott és a hetedik helyet szerezte meg. Tapasztalt csapattársa nem győzte dicsérni a Ferrari – egyébként F2-es – akadémistáját.

„Teljes mértékben megérdemli, elképesztő munkát végzett. Már a harmadik szabadedzéstől kezdve rögtön megtalálta a tempót, az időmérőn is jól ment, nagyon picivel maradt le a Q3-ról. Ma egyszerűen elképesztő volt, hetedik helyen befutni életed első F1-es futamán úgy, hogy csak egy edzésen vettél részt előtte, egy új autóban, nagyon lenyűgöző. Biztos vagyok benne, hogy büszke magára, mindenki tudja, milyen tehetséges. Csak idő kérdése, hogy bekerüljön a Formula-1-be” – beszélt ifjú kollégájáról Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: