DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Amikor értesítettük Ollie-t, nem voltam túl optimista” – Vasseur

A Ferrari csapatfőnöke elárulta: voltak kétségei Ollie Bearman hirtelen beugrásával kapcsolatban, ám a brit újonc remek munkát végzett Charles Leclerc-hez hasonlóan.

Idei első pódiumát ünnepelhette Charles Leclerc a Szaúd-arábiai Nagydíjon, míg a Sainz helyére beugró Ollie Bearman a hetedik helyen zárt – ezzel hat pontot be is zsebelt a brit fiatal. Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elmondása szerint nem volt teljesen biztos Bearman beugrásának sikerességében, ám képes volt bizonyítani a juniorpilóta:

„Jó futamunk volt, Charles és Ollie is remek munkát végeztek, ami most fontos volt nekünk. Kaotikus hétvégénk volt. Csütörtökön Carlos kiesett, és amikor az utolsó pillanatban felhívtuk Ollie-t, nem voltam kifejezetten optimista – azonban fantasztikus teljesítményt nyújtott, ahogyan Charles is. Összességében ez egy jó hétvége a csapatnak.”



Vasseur így értékelte a futam azon perceit, amikor Lando Norris és Lewis Hamilton is közeledett Bearmanre, aki a távolság növelésével válaszolt honfitársai tempójára: „Brit pilóta, így nem veszi fél vállról a versenyzést… Illetve, ha Hamilton mögötted van, az sem a legkisebb dolog!”

„Szóltunk neki a rádión, hogy a hibázást elkerüljük, azonban a végén az adatok is megmutatták, hogy egyáltalán nem hibázott. Egész nyugodtak voltunk – már amennyire ez lehetséges úgy, hogy egy újonc van az autódban – de nagyon jó munkát végzett.”

Közeledés a Red Bullra

A maranellói alakulat főnöke így felelt a Leclerc teljesítményét firtató kérdésre: „Szép volt tőle is, de a Red Bullra kell koncentrálnunk, hiszen még mindig egy lépéssel előttünk járnak. Az időmérőn nem vagyunk annyira messze tőlük, de a futamok már nehezebbek.”

„A koszos levegőben sokat szenvedtünk, de amikor tisztulni kezdett, nagyjából négy-öt tizeddel voltunk lassabbak. Folytatnunk kell a kemény munkát, előrébb kell lépnünk és nyomás alá helyezni őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: