DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Nem tehettünk volna ennél többet” – Piastri

A maximumot hozta ki magából és a McLaren autójából Oscar Piastri a Dzsiddában elért negyedik helyezésével, a pálya egy része ugyanis nagyon nem kedvezett nekik.

Az időmérő után a futamon is Oscar Piastri bizonyult a jobbik McLaren-pilótának a Szaúd-arábiai Nagydíjon, amelynek végén egy negyedik hellyel és fontos pontokkal távozhat az ausztrál. Piastri sok időt veszített a verseny során Lewis Hamilton mögött, a McLaren egyenesbeli tempója ugyanis meggátolta őt abban, hogy átugorja az egyértelműen lassabb brit pilótát, viszont így is úgy gondolja, hogy ennél jobb eredményt nem tudtak volna elérni.

„Rendben volt” – kezdte értékelését a papaya gárda versenyzője. „Nem igazán tehettünk volna ennél többet. Elég frusztráló volt 20 kört eltölteni Lewis mögött, de ez volt a maximum, nem volt meg a tempónk az előttünk lévőkhöz képest. Összességében boldog vagyok.”

„Nem volt elég sebesség az autóban, az utolsó kanyarban is szenvedtünk, úgyhogy az előtte és az utána lévő hosszú egyenesekkel együtt ez nem igazán kedvezett nekünk. Lett volna esélyem megelőzni Charles-t, de nem volt bennem elég hozzá. A negyedik hely volt a legjobb, amit ma elérhettünk, viszont nem elégszünk meg ezzel. Egyértelműen van tennivalónk, de nem végeztünk ma rossz munkát” – mondta a Formula-1 kameráinak Piastri.



Legközelebb két hét múlva folytatódik a száguldó cirkusz idénye, ráadásul nem mással, mint a McLaren ifjabbik versenyzőjének hazai futamával, az Ausztrál Nagydíjjal. Piastri nem hangzott túl bizakodónak, amikor a hazalátogatásról kérdezték.

„Úgy jöttünk ide, hogy ez egy nagyon erős pályánk lesz. Melbourne egy kicsit lassabb, ami most azért nem túl jó nekünk. Elég közel voltunk egymáshoz a Mercedesekkel, a Ferrari és a Red Bull pedig egy lépéssel előttünk vannak. Meglátjuk, mire leszünk képesek” – nyilatkozta az ausztrál, aki bevallotta, már nagyon várja második hazai nagydíját: „Végülis azért lettem F1-es pilóta, hogy egy héttel többet lehessek otthon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: