DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Három éve ugyanott tartunk” – Hamilton frusztrált

Az eddiginél is nagyobb változtatásokat sürget a Mercedesnél a hétszeres F1-es világbajnok. A stratégia kapcsán úgy érzi, megérte mással próbálkozniuk.

Mindössze kilencedik helyezést szerzett a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon a nyolcadik rajthelyről indulva Lewis Hamilton. A brit más stratégiát választott, mint az élmezőny többsége: amikor Lance Stroll balesete miatt korán beküldték a safety cart, ő nem állt ki a bokszba kereket cserélni. Így ugyan sokáig viszonylag elöl haladt, a kései kiállás után hátraesett, s a friss lágy gumikon sem tudott feljebb zárkózni.

f1-hamilton-mercedes-dzsidda-1



Amikor azonban arról kérdezték, hogy megérte-e bevállalni az eltérő taktikát, Hamilton kiállt a döntés mellett a Sky Sports F1 kamerái előtt:

„Szerintem megérte megpróbálni valami mást. Megosztani a két autó között és eltérő stratégiákat próbálni… végső soron mindig ez a cél, hogy kicsit mást csináljunk, különösen akkor, ha olyan pozícióban vagyunk, mint mi voltunk most. Igyekeztem olyan keményen küzdeni, amennyire csak tudtam, hogy hosszan menjek, és reménykedtem egy biztonsági autós fázisban vagy valamiben, de csak balszerencsések voltunk.”

 

Nagyobb változtatások kellenek a Mercedestől

Hamilton valóban keményen küzdött, a futam középső fázisában sokáig tartotta maga mögött a frissebb gumikon érkező Oscar Piastrit. A hétszeres világbajnok viszont úgy érzi, bizonyos területeken még mindig messze járnak a riválisaiktól:

f1-hamilton-mercedes-dzsidda-2

„Az autó viszonylag jó az alacsony tempójú részeken, és nem annyira rossz a közepes tempójú szakaszokon. De nagy tempónál mérföldekre vagyunk. A srácok mintha másik kategóriában lettek volna, amikor a nagy tempójú szekciókon mentünk át.”

„Egyértelműen frusztráló, hogy zsinórban harmadik éve szinte ugyanabban a pozícióban vagyunk. Nyilvánvalóan kemény, de leszegjük a fejünket és tovább fogunk dolgozni. Tudom, hogy a gyárban is mindenki keményen hajt, de egyértelműen nagy változtatásokra van szükségünk.”

„Talán nem hajtottunk végre elég nagy változtatásokat eddig. Az előttünk lévő három csapat még mindig más koncepcióval rendelkezik bizonyos területeken, szóval egyértelmű, hogy még javulnunk kell teljesítményben.”

Hamilton csapattársa, George Russell a hatodik helyen hozta be a másik Mercedest a szombati dzsiddai futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: