DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Wolff nem kertelt: leigazolná Verstappent

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a dzsiddai futamot követően kijelentette, hogy üdvözölné Max Verstappent a Mercedesnél, a döntés pedig a holland versenyző kezében van.

Lewis Hamilton Ferrarihoz való igazolása miatt a Mercedesnek új versenyző után kell néznie a 2025-ös szezonra, a Red Bull háza táján uralkodó bizonytalanságok miatt pedig az sem elképzelhetetlen, hogy Max Verstappen 2028 végén lejáró szerződésének kitöltése előtt csapatot váltson, egyik lehetséges célpontja pedig a Mercedes lehet.

„Nagyon örülnék, ha Max nálunk versenyezne, először azonban az autónkat kell rendbe rakni. Tartozunk a jelenlegi két versenyzőnknek azzal, hogy fejlesszük az FW15-öt és versenyképes autót adjunk nekik, mielőtt a jövőről álmodoznánk” – mondta Toto Wolff.

„Van néhány érdekes lehetőségünk, de ezt a döntést nem az elkövetkezendő hetekben fogjuk meghozni. Meglátjuk miként mennek a dolgok, néhány hónapra szükségünk van még.”



„A döntés Verstappen kezében van. Nincs olyan csapat a rajtrácson, aki ne állna kézen azért, hogy megszerezze őt. Természetesen minden versenyző a lehető leggyorsabb autóban szeretne lenni, hiszen csak így van esélyed versenyeket és bajnokságot nyerni, Max pedig jelenleg a legjobb autóban ül. Jos, Max és a menedzsere is nagyon egyenes emberek, néha talán túlságosan is. Meg fogják hozni a saját döntésüket, de alapvetően a versenyzők arra vannak kalibrálva, hogy a legjobb autóban üljenek” – tette hozzá az osztrák csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: