DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Stroll: Pedig jó hétvégém volt

Tizedik helyről rajtolt, de nullázott – Lance Stroll saját hibájából esett ki Dzsiddában.

A Bahreinben szerzett egy világbajnoki pontja után Szaúd-Arábiában nem jött össze a pontszerzés Lance Strollnak, mindeközben Fernando Alonso neve mellett már tizenkét egység áll a bajnoki pontversenyben.

Stroll úgy érzi, jó teljesítményt nyújtott Dzsiddában, egészen a szombati futamon elkövetett hibájáig: „Csalódást keltő így befejezni egy alapvetően jó hétvégét. Nagyon keményen nyomtam a verseny elején, hiszen a körülöttem lévő autók kivétel nélkül gyorsabbak voltak. Próbáltam felépíteni egy kis előnyt magamnak, de megérintettem a falat” – mondta Lance Stroll.



„Voltak pozitívumok, a csapat mindkét futamon pontokat szerzett, ráadásul úgy érezzük, hogy még ennél is több van az autóban. Már várom az Ausztrál Nagydíjat, ami egy olyan verseny és ország, amit nagyon szeretek. Biztos vagyok benne, hogy Melbourne-ben ismét elkapjuk majd a fonalat” – tette hozzá Stroll.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke is rendkívül sajnálja Stroll balesetét: „Sajnos Lance nagy árat fizetett egy kis hibáért. Ez egy könyörtelen utcai pálya, de a legfontosabb, hogy Lance rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: