Jövőre megszűnik az AMD Link

A vállalat nem jelezte, hogy konkrétan mikor, de már most kiadták a figyelmeztetést, hogy a felhasználók felkészülhessenek.

Az AMD bejelentette, hogy a következő esztendőben megszüntetik az AMD Link nevű alkalmazás támogatását a grafikus eszközillesztő oldalán. Ez azt jelenti, hogy egy nem meghatározott meghajtó után nem érhető majd el a tartalomstreamelés lehetősége a helyi hálózaton belül. Azt nem tudni, hogy konkrétan mikor érkezik a kompatibilitást kivégző csomag, de biztosan a következő év során történik majd meg.

Az AMD szerint ezt azért lépik meg, mert amikor bevezették az AMD Linket, akkor az említett funkcióra vonatkozóan nagyon hézagos volt az általános támogatás, így megérte házon belül megoldani a problémát. Mára viszont már számos alternatíva létezik, amelyek ugyanazt képesek nyújtani, példaként megemlítve a Steam Linket. A vállalat szerint a jövőben ezek minél jobb támogatására törekednének, és nem terveznek konkurálni velük.

A cég a partnereknek az AMD Advanced Media Framework SDK-t biztosítja, hogy elérjék azt a funkcionalitást, amit az AMD Linken keresztül biztosítottak a felhasználóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés