DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Rajthoz tud-e állni Melbourne-ben Sainz?

Egy hét teljes pihenés vár a vakbélműtéten átesett Ferrari-pilótára, F1-es főnöke azonban bizakodó az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban.

Már a szerdai sajtónapot is kénytelen volt kihagyni a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon rosszullét miatt Carlos Sainz, aki ennek ellenére másnap részt vett mindkét szabadedzésen. Péntek dél körül aztán érkezett a hír, hogy vakbélgyulladást diagnosztizáltak a spanyolnál, akit még aznap meg is műtötték, így természetesen kénytelen volt kihagynia a hétvége további részét, ahol Oliver Bearman ugrott be a helyére és szerzett egy remek hetedik helyezést.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke a dzsiddai futam elmondta, hogy eleinte nem gondolták, hogy ennyire komoly a probléma: „Furcsa helyzet volt a hétvége elején. Meg voltunk róla győződve, hogy ételmérgezésről van szó. Mindkét edzésen nagyon szenvedett a lázzal és a gyomorgondjaival, de a nap végén meggyőződése volt, hogy másnapra sokkal jobb lesz. Aztán másnap hívott, hogy talán kihagyja a harmadik edzést, de aztán az időmérőn biztosan ott lesz.”

f1-sainz-dzsidda-1



„11:30-kor kórházban volt, és eléggé világossá vált, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok. Köszönet a dzsiddai kórháznak és mindenkinek, aki segített a pénteki műtétben. Szombat délelőtt meglátogattam, és teljesen jól volt. Oké, voltak fájdalmai és nem tudott dolgozni, de szépen felgyógyult. Most Melbourne-re kell koncentrálnunk. Ki kell pihennie magát a héten, aztán utána héten meglátjuk.”

 

Ott lesz-e Sainz az F1-es Ausztrál Nagydíjon?

Két hét múlva rendezik a következő, ausztrál futamot a Formula-1-ben, és bár Vasseur optimista, egyelőre nem tudta megmondani, hogy Sainz ott lehet-e a rajtrácson az Albert Parkban:

„Nem tudom, őszintén. Eddig bámulatos a gyógyulása, nagyon jó jel volt az is, hogy a futam napján ide tudott jönni, hogy a csapattal legyen és támogasson minket. Vasárnap velem együtt visszarepül és egy hetet teljes mértékben pihenni fog. Akkor döntünk majd egy hét múlva, amikor el kell repülnie Melbourne-be, de optimista vagyok.”

Vasseur mindenesetre csodálattal beszélt a spanyol pilóta akaraterejéről, amelyet a csütörtöki edzéseken is bizonyított: „Valószínűleg ez egy családi jellemző! Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy kiszedjem Carlost az autóból!” – viccelődött a csapatfőnök. „Amikor megjött csütörtök reggel, nem érezte jól magát, de azt mondta, megtesz azért néhány kört. Aztán teljesítette az egész edzést! Délután ugyanez volt a helyzet.”

„Már ezzel is lenyűgözött engem, mert az edzés után teljesen ki volt készülve. Ha megnézzük a szabadedzések eredményeit, elég jó volt a tempója. Még hosszú etapot is tudott teljesíteni, fantasztikus volt. De most fókuszáljunk Carlos jövőjére, a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: