DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Mi egyre csak lassulunk” – Russell nem érti a Mercedest

George Russell szerint egyelőre nem értik a W15-ös működését, de nem aggódik, mert szoros a küzdelem a többiekkel. Válaszai viszont nincsenek.

Lewis Hamilton egyértelműen megfogalmazta, hogy mi a baj a Mercedes W15-ös autójával, és csapattársa, George Russell sem tud elégedetten nyilatkozni jelenleg – nem hogy nem közeledtek a Red Bullra az idénre hozott, teljesen átalakított autóval, de a Ferrari is lelépte őket, és az első két hétvége alatt a McLarennel csatáztak a harmadik-negyedik erő szerepéért, amibe viszont Dzsiddában már az Aston Martin is bele tudott szólni.

„Még mindig csak próbáljuk megérteni az autónkat, mert az előző két hétvége bizonyos pontjain mutattunk valós teljesítményt is. Az első szabadedzésen még a táblázat élén is jártunk, és végig a top háromban voltunk, a második edzésen a második hely lett meg, aztán mindkét hétvégén az idő előrehaladtával szétesett a tempónk. A többiek egyre gyorsulnak a hétvége során, mi pedig egyre lassulunk” – fogalmazta meg a legkevésbé érthető problémát Russell.

M420408_resize



„Szóval ezt meg kell értenünk, de kicsik a különbségek, szoros a küzdelem köztünk, a McLaren és az Aston között, de Charles (Leclerc) is csak egy parányival jár előrébb. Szerintem nemcsak a pattogás az autó gondja, ennél szélesebb: ezek az autók nagyon bonyolultak, és a gumik is azok, ezek együtt pedig pláne. Most még nincsenek válaszaim” – tette hozzá a fiatalabb brit.

Russell egyébként házon belül eddig kettőből kétszer legyőzte Hamiltont az időmérőn és a versenyen is, és 18 pontot gyűjtött eddig, amivel az egyéni táblázat negyedik helyén áll – a Mercedes pedig szintén negyedik, két ponttal a McLaren, viszont már 23-mal (!) a Ferrari mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: