Alcaraz dicsérte Marozsánt, és a visszavágás reményében nagyon várja a keddi csatájukat

2024.03.11. 15:44
Marozsán Fábián bejutott a nyolcaddöntőbe az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 9,5 millió dollár (3,45 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyén, ahol a kétszeres Grand Slam-torna-győztes, a világranglista élén már többször is megfordult, ott jelenleg második spanyol Carlos Alcarazzal mérkőzik meg, akit tavaly májusban, a római ATP 1000-es tenisztorna harmadik fordulójában óriási világszenzációt szolgáltatva legyőzött. A favorit az összecsapás előtt dicsérte magyar ellenfelét, és a visszavágás reményében nagyon várja a keddi mérkőzésüket.

Ahogy már megírtuk: Marozsán Fábián fantasztikus játékkal győzte le vasárnap a 65. helyen álló Thiago Seyboth Wildet, így a következő fordulóban a húszéves Carlos Alcaraz vár rá.

Alcaraz – aki ugyancsak sima meccsen verte meg ellenfelét, esetében a kanadai Felix Auger-Aliassime-ot (31.) – a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón saját teljesítménye értékelését követően a Marozsán elleni tavalyi vereségre emlékezve kiemelte: akkor „nagyon-nagyon rosszul” érezte magát.

A meccsünk után nagyon szerettem volna azonnal visszavágót kérni. Marozsán Fábián remekül teniszezik. Az elmúlt hónapokban más topjátékosokat is meg tudott verni. Nagyon várom, hogy újra játsszak ellene.

A májusi mérkőzésük óta Alcaraz a Roland Garroson és a US Openen is elődöntőig menetelt, míg a kettő között megrendezett wimbledoni tornát megnyerte, a döntőben a világranglista vezetőjét, a szerb Novak Djokovicsot múlta felül.

Marozsán Fábián Párizsban főtáblára sem jutott, mert a kvalifikáció második körében elbukott. Wimbledonban és a US Openen már főtáblás volt ugyan, de azokon az első, majd a második fordulóban búcsúzni kényszerült.

A tavalyi évüket tekintve Marozsán a 64. helyen állt a 2023-as esztendő végén, amelyben 20 mérkőzésen 12/8-as győzelmi mutatóval végzett. Jelenleg az 58. helyezett.

Alcaraz ennél jóval foglalkoztatottabb volt, 65 győzelmére 12 vereség jött tavaly, a világranglistán év közben az első és a második helyen állt felváltva.

Augusztus közepe óta Djokovics előzött, és azóta maga mögött tartja a spanyolt. Alcaraz 2023-ban nyolc ATP-tornán volt döntős, ezek közül hatot nyert meg: Wimbledon mellett a londoni Queen'sben, Madridban, Barcelonában és Buenos Airesben sem talált legyőzőre, nem mellékesen pedig az Indian Wells-i tornán is címvédőként szerepel.

A 24 éves magyar játékos idén 4/7-tel állt Indian Wells előtt, ott aratott három győzelmével azonban mostanra egálra hozta ezt a mutatót. Alcaraz 6/3-mal érkezett meg Indian Wellsbe, ahol erőnyerőként egy kört kihagyott, így két győzelemmel a háta mögött várja a Marozsán elleni, keddi fellépést.

Marozsán Fábián a keddi játéknapon küzd meg spanyol riválisával, a játékrend azonban még nem ismert, egyúttal elképzelhető, hogy az esti programban kap helyet mérkőzésük, magyar idő szerint szerda hajnalban.