DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Látunk néhány hibát az autóval” – Ricciardo

„Nem működik minden százszázalékosan” az ausztrál szerint a Visa RB autójával, de igyekszik optimista maradni a hazai F1-es nagydíja előtt.

Borzalmas hétvégét tudhat a háta mögött az egész Visa Cash App RB istálló, de különösen Daniel Ricciardo. Az ausztrál a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén ismételten kikapott Yuki Tsunodától – míg a japán bejutott a Q3-ba, ő csak 14. lett –, majd a szombati versenyen egy lassú kerékcsere is hátráltatta, ami miatt a Kevin Magnussen mögött feltorlódó boly végére került, ráadásként pedig a futam hajrájában még egy megforgást is bemutatott.

Ricciardo a versenyt követően maga is elismerte, hogy rosszul sikerült a dzsiddai forduló számára, de úgy érzi, ennek az volt az oka, hogy valami nagyon nem stimmelt:

f1-ricciardo-rb-dzsidda



„Egyszerűen nem működik minden százszázalékosan. Őszintén szólva látunk néhány hibát az autón, úgyhogy ezeket ki kell javítanunk a következő futamra. Ami magát a versenyt illeti: jött a safety car, mindenki bejött a bokszba, mi pedig elég lassú kiállást teljesítettünk. Aztán bekerültünk a vonatba.”

„Aztán a végén, hogy én magam is kövessek el egy hibát, megforogtam az 1-es kanyarban, szóval… nem akartam kimaradni a csapatból! Valószínűleg némi frusztráció okozta a magam részéről.”

A többszörös nagydíjgyőztes a történtek ellenére is bizakodva tekint a soron következő hazai futamára, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjra – és azt is elárulta, miért: „Amiért optimista maradok, hogy tudom, hogy valami rossz volt. Egy jó autóval és ha mindent kiküszöbölünk, tudom, hogy sokkal jobban tudunk teljesíteni. Fájdalmas három napon vagyunk túl, de nem akarom, hogy emiatt önbizalmat veszítsünk.”

„Nem úgy kezdtünk, ahogy akartuk, de ez még csak a második verseny volt, és Melbourne következik. Úgyhogy mindenki nagyon dolgozik, hogy jól sikerüljön és jó hétvégénk legyen. Ezt a hétvégét nyilván magam mögött hagyom, és keményen fogom hajtani a csapatot. Már előző este is elég későig maradtam, hogy segítsek mindenkinek megtalálni a problémákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: