DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Massa a végsőkig harcol, Ecclestone támogatja

Elmagyarázta a brazil ex-F1-es, miért indít jogi eljárást az FIA, a FOM és Ecclestone ellen – utóbbi amúgy ennek ellenére helyesli a lépést.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy újabb szintre lépett Felipe Massa jogi harca a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt „igazságtalanság” helyrehozásáért: a brazilt képviselő ügyvédi iroda közleményben jelezte, hogy pert indítanak az FIA, a FOM és Bernie Ecclestone ellen.

Mint a kommünikéből kiderül, Massa elsősorban az igazság kimondásét és anyagi kártérítést követel – sajtóhírek szerint valahol 60 és 150 millió angol fontos összeg környékén – amiatt, mert bár tudtak róla a sportág vezetői, mégsem vizsgálták ki alaposan a szingapúri Crashgate-et, ami így közvetve a brazil vereségét eredményezte a 2008-as világbajnoki versenyfutásban.

f1-massa-ecclestone-1



A korábbi F1-es pilótája a brazil Globónak nyilatkozott is arról, hogy miért döntöttek a jogászcsapattal úgy, hogy bíróságra viszik az ügyet:

„Mindig mondtam, hogy a végsőkig harcolni fogok. Mivel az FIA és a FOM úgy döntött, nem csinál semmit, a bírósághoz fordulunk azért, hogy igazságot kérjünk a történelmi igazságtalanságért. Az ügy most az ügyvédeknél jár, és teljes felhatalmazást kaptak arra, hogy bármit megtegyenek annak érdekében, hogy igazságot szolgáltassanak a sportban.”

 

Ecclestone is a pereltek között, de egyetért Massával

Mindeközben a PA hírügynökségnek sikerült megszólaltatnia az F1 akkori első számú emberét, Bernie Ecclestone-t, aki szintén a pereltek listáján szerepel. Ennek ellenére a 93 éves üzletember csak támogatni tudja Massa törekvését a bírósági eljárással kapcsolatban:

„Ha megkérdezett volna, elmondtam volna neki, hogy abszolút ez a helyes, hogy perel és hagyja, hogy az angol bíróság döntse el, mi helyes és mi helytelen. Nem mondhatok semmit a kimenetelről és arról, hogy mi fog történni. Ötletem sincs, nem hiszem, hogy bárkinek is van, de az ő szempontjából jobb, ha egy angol bíróság mond ítéletet, ez nagyobb segítség lesz neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: