Amerikai módszer. Ő nem a tizedikről esett ki.

A Boeing szivárogtatóját holtan találták Dél-Karolinában, a vállalat ellen indított per alatt

A vállalat az elmúlt hónapokban fokozott ellenőrzés alatt állt a repülőgépeivel kapcsolatos számtalan probléma miatt.

2024.03.13 12:17ma.hu

Egy friss jelentés szerint a Boeing egyik nyugdíjas minőségellenőrző mérnökét, akit a vállalati információk kiszivárogatójaként tartanak számon, holtan találták autójában egy dél-karolinai szálloda parkolójában, miután nem jelent meg a vállalat elleni perben tett vallomásának második tárgyalására.

A 62 éves John Barnett biztonsági aggályokat vetett fel a légitársaság gyáraival kapcsolatban, és csak néhány nappal azelőtt tett tanúvallomást, hogy holtan találták egy állítólag önkezével okozott lőtt sebből - közölte a Charleston megyei halottkém a BBC-vel.

Barnett ügyvédjét, Brian Knowles-t idézték, aki a TMZ-nek azt mondta, hogy kétségei vannak Knowles halálának körülményeivel kapcsolatban, és az önkezű lövést "állítólagosnak" nevezte.

"A mai egy tragikus nap" - mondta Knowles a Corporate Crime Reporter-nek. "John már jó ideje ide-oda járt, hogy felkészüljön. A védelem csütörtökön a szabályok szerint engedélyezett hét órán keresztül vallatta".

A kiszivárogtató egy szállodában szállt meg, miközben tanúvallomást tett a vállalat ellen indított perben.

Knowles és társügyvédje szombaton hívta Barnett telefonját, de Knowles szerint a hívások hangpostára voltak átirányítva.

"Ezután megkértük a szállodát, hogy nézzenek utána" - mondta. "A járművében találtak rá, holtan, egy állítólagosan önkezűleg leadott lövéstől.

Barnett állítólag több mint három évtizeden át dolgozott a Boeingnél, mielőtt 2017-ben nyugdíjba vonult.

Minőségellenőrző mérnökként dolgozott. Barnett 2019-ben azt mondta a BBC-nek, hogy a Boeing veszélyeztette a biztonságot, amikor elsiette a 787 Dreamliner gyártását, és azt állította, hogy a fedélzeti oxigénrendszerek akár egynegyede is hibás lehet, és nem működhet, ha szükség van rá.

A Boeing közleményt adott ki Barnett halálával kapcsolatban. "Szomorúak vagyunk Barnett úr halála miatt, és gondolataink a családjával és barátaival vannak" - áll a közleményben.

A vállalat az elmúlt hónapokban fokozott ellenőrzés alatt állt a repülőgépeivel kapcsolatos számtalan probléma okán, köztük egy januári incidens miatt, amikor az Alaska Airlines egyik járatán egy ajtó leszakadt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.