DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Wolff: Max a legerősebb F1-es pilóta

Toto Wolff szerint ha sikerül jobb autót csinálniuk, akkor reális esélyük lehet Max Verstappen megszerzésére. Bíznak 2026-ban.

Az elmúlt hetekben felerősödtek azok a hangok, hogy a Mercedes jelenthet valós alternatívát Max Verstappennek, amennyiben a háromszoros világbajnok a Red Bullnál zajló belháború miatt úgy dönt, hogy kilép a szerződéséből, és eligazol Milton Keynesből. 

Toto Wolff nem cáfolta azt, hogy a Mercedes szívesen megszerezné a hollandot, de hangsúlyozta, hogy a legjobb pilóta a legjobb autót akarja vezetni – most hasonló gondolatokat fogalmazott meg az osztrák OE24 kérdésére.

„Minden csapat szeretné megszerezni Maxot, mert ő a legerősebb pilóta, így ez logikus. De a pilóta mindig a legerősebb autóban akar ülni. Ezért kell elvégeznünk a házi feladatunkat előbb, mert ha az autó jól teljesít, akkor a Mercedes reális alternatívává válhat Max számára” – mondta Wolff.

SI202402280394_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Kérdésre arra is kitért, hogy szakembereket is vinne-e a csapata a Red Bulltól, ha adódik rá lehetőség – például Adrian Newey-t:

„2026-tól teljesen új lesz a szabályrendszer, főleg a motor terén, ez pedig lehetőséget ad nekünk arra, hogy remélhetőleg ugyanolyan jók leszünk, mint 2014-ben voltunk. Ha pilótaként hamarabb ott tud lenni valaki (egy ilyen projektben), akkor az nyilvánvalóan előnyt jelent” – fűzte itt is bele a mondandójába Verstappent.

„Mindig minden lehetséges, semmit sem zárnék ki, de kiváló technikai csapatunk van, akikkel kapcsolatban magabiztos vagyok, és 100%-ban a helyükön vannak, még akkor is, ha a köridők most nem ezt mutatják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: