A Milton Friedman Egyetem visszavonta az elit gimnázium átvételére vonatkozó kezdeményezést

2024.03.13. 12:50
Lemondta a szerdai konzultáción való részvételét a Milton Friedman Egyetem, és egyúttal visszavonták az átvételre vonatkozó kezdeményezésüket.

Mint ismeretes, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanári karának képviselőivel folytatott informális egyeztetés után a Milton Friedman Egyetem kezdeményezte az intézmény fenntartói jogának átvételét az Észak-budapesti Tankerületi Központnál.

Az átvételi folyamat fontos lépéseként a gimnázium igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők először ismerhették volna meg az egyetem elképzeléseit.

Miután általunk nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a gimnázium »védelmében« valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló petíciót indítottak, valamint a híresztelések szerint a helyszínen köztéri tüntetés is készül, a találkozón való részvételt lemondjuk

– fogalmaz a közlemény.

Egyúttal visszavonták az átvételre vonatkozó kezdeményezésüket, amit szerdán hivatalos formában is eljuttattak az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz.

Hozzátették, hogy „tüntetések és petíciók nem hagynak teret a higgadt, az ügyhöz méltó, szakmai párbeszédnek, amely a felmerülő kérdések tisztázásához vezethetne”.

Lehet ellenséges hangulatot kelteni tandíjjal fenyegetéssel, de az új fenntartó csak köznevelési szerződés keretében működtethette volna a gimnáziumot, ami kizárja a tandíj bevezetését

– írták.

A közlemény végén hozzátették, hogy „az sosem volt kérdés, hogy a tanárok, a diákok és a szüleik egyetértése nélkül sikeres együttműködés az egyetem és a gimnázium között elképzelhetetlen. Sajnálatos tény az is, – bár nem meglepő – hogy kezdeményezésünket a politika eszközévé tették, és ellenségnek láttatták a szövetségest”.