DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Így tartaná meg a „vonzó” Alonsót az Aston Martin

Mike Krack tisztában van vele, hogy érdeklődhetnek mások a kétszeres F1-es világbajnokuk iránt, de példamutató morálja miatt ragaszkodnának hozzá.

Fernando Alonso szerződése sok más versenyzőéhez hasonlóan lejár a 2024-es idény végén a jelenlegi csapatával, az Aston Martinnal, és mint arra maga a spanyol versenyző is utalt, „jó tárgyalási helyzetben” lehet, hiszen a mezőny három világbajnoka közül egyedül ő elérhető (jelen állás szerint).

A 42 éves pilóta ugyanakkor azt is többször hangsúlyozta, hogy első körben azt akarja eldönteni, hogy egyáltalán maradni akar-e a Formula-1-ben – ha viszont igen, akkor szeretné, ha győzelemre esélyes technika lenne alatta.

f1-alonso-aston-dzsidda-1



Mike Krack, az Aston Martin F1-es csapatvezetője is ez utóbbival győzné meg a maradásról Alonsót: „Nem titok, hogy első körben azt akarja saját maga eldönteni, hogy mit akar csinálni” – idézi szavait a RacingNews365.com portál. „Szeretnénk továbbra is Fernandóval dolgozni, és úgy gondolom, a legfontosabb, hogy gyors autót adjunk alá, hogy higgyen a projektben, hogy higgyen a csapatban – aztán minden mást átbeszélünk a következő hetekben.”

„Világos, hogy egy ilyen kaliberű versenyző mindenki számára vonzó. Ez egyértelmű, de igyekszünk megtartani őt” – jelentette ki a többek között a Mercedesszel kapcsolatos pletykákra reagálva Krack, aki azt is elmondta, miért ragaszkodnának a mezőny rangidős pilótájához:

„Már tavaly is láttuk, amikor csatlakozott hozzánk, hogy nemcsak a vezetési tehetség és a versenyteljesítmény terén hoz magával értéket, hanem az extra hajtással is, amivel mindenkit motivál. Az első naptól kezdve elöl jár a példával a hangulatával a reggeli első pillanattól kezdve késő estig. Példaértékű, és ezzel megfertőzi az egész csapatot – és ezt szeretnénk is megőrizni.”

f1-alonso-aston-dzsidda-2_1

Lecsapna-e az Aston Verstappenre?

Krack bár ugyan hangsúlyozta, hogy megtartanák Alonsót, de nem kerülhette ki a kérdést a Red Bullnál zajló belső feszültségek okán, hogy esetleg szerződtetnék-e Max Verstappen, ha a holland pilóta elhagyná az energiaitalosokat. Az Aston-főnök azonban kitérő választ adott minderre:

„Maxnak szerződése van, és ha most igent mondanék, a következő kérdés az lenne, mi lenne, ha Lewis elérhető lenne. Maradjunk két lábbal a földön, és haladjunk lépésről lépésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: