DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: A sport az sport, a politika pedig politika

A világbajnok nem szeret politikával foglalkozni, inkább a sportra koncentrálna. Minden országot tiszteletben tart, és tudja, hogy mindenhol vannak gondok.

Megint téma volt Szaúd-Arábiában az, hogy mennyire ez a térség és ez az ország lett a sport világának központja annak ellenére, hogy bizonyos témákban megkérdőjelezhető módon állnak az emberi jogokhoz – a szaúdi törekvésekről a Formula Podcast legutóbbi adásában is beszéltünk, ajánljuk meghallgatásra:

Az F1 politikai szerepvállalásáról és értékhirdetéséről a világbajnoki címvédő Max Verstappent is megkérdezték, a holland pedig hű maradt korábbi válaszaihoz:

„Szerintem alapvetően a sporttal sok dolgot lehet elérni bárhol a világon. De természetesen nem megyünk bele a politikába, mert az egy teljesen más történet, és nagyon fontos, hogy a sport az sport, a politika pedig politika” – idézi Verstappen szavait a Racingnews365.com.

SI202403010707_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Az emberek néha ennek a közepén vannak, de én szeretek csak a sportra koncentrálni, különben politikus lennék, de nem az a szakterületem, és egyértelműen nem szeretnék az lenni” – tette hozzá a világbajnok.

„Minden országnak megvannak a maga problémái és a pozitív oldalai is, és nem fogjuk megváltoztatni a világot sportként. De próbálhatunk pozitív értékeket megosztani” – mondta a Red Bull klasszisa.

Verstappen szerint Szaúd-Arábiában is történtek pozitív változások az elmúlt években, de ő a maga részéről tiszteletben tartja azt, hogy minden országban más a szemlélet a világ különböző pontjain. 

Ráadásul hozzátette, hogy bármelyik országból is érkezik valaki, biztos, hogy abban az országban is vannak dolgok, amiket jobban lehetne csinálni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: