Túl van első ülésén a stratégiai tanácsadó testület

2024.03.14. 16:27
Megalakulása után egy héttel már az első ülésén is túl van Orbán Viktor miniszterelnök új, stratégiai tanácsadó testülete. Erről a tanácsadói testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója számolt be a közösségi oldalán.

A stratégiai tanácsadó testület március elején jött lére, amelynek célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját. A tanácsadói testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A testület működésével összefüggő feladatok ellátásáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezeti keretei között működő titkárság gondoskodik, amelyet a miniszterelnök politikai igazgatója irányít.

A tanácsadó szervezet 2024. március 14-i dátummal kezdte meg hivatalos működését, amelynek már az első ülésén is túl vannak. Orbán Balázs erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

A munka megkezdődött. A Stratégiai Tanácsadó Testület első ülése: pipa. Magyarországért dolgozunk!

– fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója.

A testület tagjai Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Kovács Árpád mérnök, közgazdász, Kovács József nemzeti információs államtitkár, Maróth Miklós, a miniszterelnök tanácsadója a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben, Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár valamint Stumpf István alkotmányjogász, politológus, egyetemi tanár.

A tagok megbízatása visszavonásig tart, akiket a miniszterelnök kér fel. Tevékenységükért az államtitkári illetménnyel azonos mértékű tiszteletdíjra és államtitkári szintű, kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosultak.