DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az ex csapatfőnök már most F1-es jövőt jósol Bearmannek

Ha Günther Steineren múlna, Oliver Bearmannek már most biztos helye lenne a Formula-1-ben 2025-re, a britnek azonban így sem kell izgulnia az ex csapatfőnök szerint.

Sokan már most Oliver Bearman 2025-ös F1-es üléséről beszélnek, miután a 18 éves brit fiatal nagyszerűen ugrott be a Ferrariba Carlos Sainz helyére Szaúd-Arábiában és rögtön debütálásán a hetedik helyen végzett. Günther Steiner tavaly többször is dolgozott együtt Bearmannel, amikor a Ferrari-akadémista a Haas színeiben szerepelt F1-es szabadedzéseken. Az amerikai istálló ex csapatfőnöke most bevallotta az F1 hivatalos oldalára publikált írásában, hogy ha rajta múlna, a jelenleg F2-ben szereplő pilóta jövőre már a száguldó cirkuszban szerepelne.

„A dzsiddai teljesítménye, valamint az alapján, amit tőle láttam a Haasnál, én adnék neki egy ülést. Természetesen ez a körülményektől és attól is függ, milyen szabad helyek elérhetők éppen. Muszáj megnézni a teljes képet, de egyértelmű jelölt lenne. Nem 100%, hogy sikeres lesz, rizikós döntés. De ahogyan az időmérőn és a futamon teljesített Dzsiddában, mindössze egy szabadedzéssel a háta mögött, ezek szerint sokkal kisebb a rizikófaktor, mint általában.”

„A leendő munkaadók számára ez a verseny sok kétséget eloszlatott azzal kapcsolatban, mire képes. Az év végén sok pilóta szerződése lejár, szóval jó helyzetben találhatja magát. Nem mehet akárhova, ahová akar, de úgy gondolom, hogy több mint egy lehetősége van” – írta a szakember.



A fiatal debütánst sokan a Haas csapatába vizionálják jövőre, párakban pedig már az is felmerült, hogy a jövőben a Ferrarinál folytathatja. Frederic Vasseur, a Scuderia csapatfőnöke nemrégiben viszont lenyugtatta a kedélyeket ezen témával kapcsolatban. Steiner úgy gondolja, több csapat is megkeresheti majd a maranellóiakat Bearmant illetően.

„Van egy kontraktusa a Ferrarival, nem tudom, milyen hosszú. Ha érdeklődnél iránta, elmennél a Ferrarihoz, beszélnél velük arról, mit szeretnének elérni és mit lehet tenni. Természetesen azt is meg kell nézned, mi történik a saját csapatodon belül a versenyzőkkel. Ő kell neked, vagy elégedett vagy azzal, amid jelenleg van?”

„Sok csapat proaktívan fogja őt figyelni az elmúlt hétvégi teljesítménye után. Ha én látom a potenciált, akkor mások is fogják, jó esélye van jövőre üléshez jutni az F1-ben” – vélekedett Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: