Kormány-nemzetbiztonság

KTK: megjelent a Magyar Közlönyben a törvénymódosítás a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadójáról

Magyarországnak minden lehetséges eszközt és megoldást igénybe kell vennie.

2024.03.16 02:40MTI

Megjelent a Magyar Közlönyben a törvénymódosítás a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadójáról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.

Azt írták: a veszélyek korában, a már két éve tartó háború során Magyarország kormánya az első pillanattól kezdve világossá tette, hogy az egyetlen lehetséges megoldás a béke, sokan vannak azonban, akik a háború pártján állnak.

Ebben a helyzetben, a világméretű konfliktusok közepette Magyarországnak minden lehetséges eszközt és megoldást igénybe kell vennie, amely hozzájárul az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzéséhez - hangsúlyozták, hozzátéve: éppen ezért a nemzetbiztonsági szempontok szorosabb koordinációjára van szükség.

Nemzetközi példákat alapul véve a törvénymódosítás olyan tisztséget hoz létre, amely képes arra, hogy Magyarország a háborús kihívásokat hatékonyan kezelje - áll a KTK közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.