DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Hírösszefoglaló

A Red Bull kémje, Ocon fájdalma – keddi F1-es hírek

Sainz már Melbourne-ben, de még nem biztos az indulása, Ocon felidézte legszomorúbb napjait, Bottas Alonsóval viccelt, Kick lesz a Stake, Massa- és Red Bull-ügyben is van fejlemény. Keddi hírek és sztorik.

Közeleg az F1-es Ausztrál Nagydíj, melynek teljes menetrendjét ide kattintva találhatják meg kedves olvasóink, s melyen reményei szerint Carlos Sainz is rajthoz állhat majd. A Ferrari spanyol versenyzője, aki másfél hete vakbélműtéten esett át, elutazott Melbourne-be, de csak csütörtökön dől el, hogy részt is vehet-e a versenyhétvégén.

Az Ausztrál Nagydíjat beharangozó videónk itt látható:

A Red Bullt üldöző csapatok gőzerővel készülnek arra, hogy faragjanak a lemaradásukon: a Ferrari első körben Suzukában, majd később Imolában szeretne fejlesztéseket bevetni, elsősorban a leszorítóerő növelésére, míg a Mercedesnél a gyors kanyarokban mutatott gyenge teljesítményen akarnak mielőbb javítani.

leclerc-2024-bahrein-2



A Günther Steiner megfogalmazása szerint kettészakadt F1-es mezőny második felébe tartozó Sauber pedig máris változtat, igaz nem az autón, hanem a csapat nevén: a korábbi terveknek megfelelően Ausztráliában nem a Stake, hanem kizárólag a Kick lesz a svájci istálló névadó szponzora a szerencsejátékok reklámozását illető korlátozások miatt.

A Sauber párosa is a „jelöltek” között szerepel legújabb szavazásunkon: arra kértük olvasóinkat, válasszák ki az F1 jelenlegi leggyengébb pilótapárosát, s a VCARB kettőse szintén szerepel felsorolásunkban, az egyelőre gyengélkedő ausztrál versenyzőjük, Daniel Ricciardo talán már azért küzd, hogy egyáltalán folytathassa F1-es karrierjét.

bottas-2024-bahrein

A kontinensnyi országhoz szorosan kötődő Valtteri Bottas számára szintén a lét a tét, legalábbis az F1-ben, de a finn versenyző abban bízik, hogy ha jelenlegi munkaadója nem is számol vele a jövőben, a pilótapiac tartogat számára lehetőségeket.

Bottas emellett Fernando Alonso életkorával is tréfálkozott egy keveset – mondván, ha a spanyol 65 évesen itt lehet, akkor még neki is van pár jó éve –, aki volt csapata, az Alpine gyenge szereplésén kesergett. Mint elmondta, mindig szeretettel gondol az enstone-i istállóra, és nehezére esik a hanyatló formájukat látni.

alpine-bahrein

Esteban Ocon szintén keserű hangot ütött meg, amikor egy podcastben karrierje két legfájdalmasabb állomását idézte fel: egyrészt a csalódottságot, amit akkor érzett, amikor az általa legyőzött Max Verstappen az F1-be került, ő pedig nem, másrészt pedig azt, amikor két szék közt a padlóra esve kénytelen volt beérni egy tartalékpilótai szereppel.

Ma se maradunk Red Bull-sztori nélkül: a német Bild értesülései szerint egy családtagja személyében „kémet” küldött a cég osztrák részlegébe Chalerm Yoovidhya, és a Massa-ügyben is van fejlemény, hiszen megszólalt 2008 világbajnoki ezüstérmese, aki úgy érzi, hogy megnyerheti a sportág vezetése ellen indított ügyét.

horner-2024-3

Ma hír az is, hogy az F2 megnyerése óta először kapott versenyzői szerződést az Aston Martin tartalékosa, Felipe Drugovich, végül pedig ha valaki nem csak hajnalban szeretne autóversenyt nézni a hétvégén, annak jó szívvel ajánljuk az IndyCar különleges, bajnokságon kívüli fordulóját, melyet a kaliforniai Thermal Club versenypályáján rendeznek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: