Magyar innováció a szélvédőtörés ellen

forrás: Prím Online, 2024. március 19. 16:18

A biztonsági öv ellenőrzési hetének zárónapján a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság munkatársai Gödöllőn az ismert magyar autóversenyző társaságában razziáztak. Azok az autósok, akik a rendőrségi ellenőrzés során becsatolt biztonsági övvel érkeztek, Hefler Róberttől egy magyar fejlesztésű szélvédő bevonatot kaptak ajándékba. Az innovatív alkalmazás segít a kőfelverődések kivédésében, valamint javítja a látási viszonyokat esős időben, mivel vízlepergető hatással is rendelkezik. A szervezők ezzel is hangsúlyozni kívánták, hogy a biztonságos közlekedés nem áll meg a biztonsági öv használatánál.

"Mint versenyző, tudom, mennyire fontosak a tiszta és világos látási viszonyok, különösen magas sebességnél és változó időjárási körülmények között. A ZERO GLAS-szal az autósok olyan védelmet kapnak, amely nemcsak megvédi a szélvédőt, de javítja a víztaszító tulajdonságát is, így biztosítva ezzel a lehető legjobb kilátást minden körülmény között. Ezt tapasztalatból mondom" – hangsúlyozza Hefler Róbert, autóversenyző. 

 

Hazánkban évente több száz olyan baleset történik, melynek során az áldozatok amiatt szenvednek súlyosabb sérüléseket, mert nem csatolták be a biztonsági öveiket. A márciusi ROADPOL razziában a magyar rendőrség kiemelt figyelmet fordított a biztonsági öv használatának ellenőrzésére. Az akció során országszerte ellenőrizték az autósokat, hogy betartják-e a használatra vonatkozó szabályokat, és igyekeztek ráirányítani a figyelmet a biztonsági öv életmentő szerepére is.

 

"Az ellenőrzés alkalmával számos autóssal találkoztak kollégáim, akik az intézkedés során példamutató módon követték a közlekedési előírásokat és becsatolt biztonsági övvel utaztak. Ezek az ellenőrzések nemcsak a szabályok betartásának elősegítésére szolgálnak, hanem arra is, hogy tudatosítsuk a sofőrökben, hogy a becsatolt öv életet menthet. Mivel a baleseti halálozási statisztikának egyik vezető oka a biztonsági öv használatának elmulasztása. Örömmel tapasztaltuk, hogy a vezetők nagy része már belátja ennek fontosságát, és felelősségteljesen közlekedik" – mondta Soós Roland főtörzsőrmester, a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság képviselője.

 

 

Magyar innováció a szélvédőtörés ellen

 

"A magyar fejlesztésű  ZERO GLAS-szal egy olyan áttörést értünk el, amely minden autós számára nélkülözhetetlen lesz. Az általunk létrehozott bevonat egy éven át megvédi a szélvédőt a kőfelverődések okozta sérülésektől. A hidrofobitásának (vízlepergető képesség) köszönhetően, 50 km/órás sebességnél a szélvédőre kerülő vizet is azonnal lepergeti, így a sofőrök akár esőben is kristálytiszta látási viszonyokat élvezhetnek. Évente egyszeri alkalmazással a ZERO GLAS megtakaríthatja a gyakori javítások vagy a teljes szélvédőcsere költségeit, és a legjobb, hogy pár perc alatt könnyedén, otthon is felvihető, nem igényel szakértői beavatkozást" – mutat rá a termék előnyeire a ZERO GLAS képviselője.

 

Magyarországon a szélvédőcsere akár 300-500 ezer forintba is kerülhet, ami váratlan és jelentős kiadás egy apró repedésért cserébe. A ZERO GLAS innovatív, magyar fejlesztésű szélvédő bevonat egy speciális védőréteget képez, amely jelentősen növeli a szélvédő ellenálló képességét a külső fizikai behatásokkal szemben. A gyémántpor alapú technológia nem befolyásolja a kilátást, ugyanakkor 100%-ban taszítja a vizet, védelmet nyújt az UV-sugárzással, valamint a kőfelverődésekkel szemben.

 

“Amikor egy sofőr hirtelen megijed egy váratlan kőfelverődéstől, az reflexszerű, gyakran kontrollálatlan reakciókat válthat ki, amelyek balesethez vezethetnek. Fontos, hogy a sofőrök tisztában legyenek ezekkel a kockázatokkal, és megfelelő intézkedéseket tegyenek annak érdekében, hogy szélvédőik mindig a lehető legjobb állapotban legyenek. A célzott szélvédővédelem nemcsak a sérülések megelőzésében nyújt segítséget, hanem javítja a látási viszonyokat is esős körülmények között. Ezáltal nem csupán a szélvédő élettartama nő, hanem a vezetés biztonsága is jelentősen javul" – mondta Hefler Róbert, autóversenyző. 

Kulcsszavak: ZERO GLAS

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50