DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz: Ott leszek az autóban és megpróbálom

A második szabadedzés után dőlhet el, hogy részt vehet-e a futamon Carlos Sainz: ő magabiztos, de az egyértelmű, hogy nem lehet 100%-os ezen a hétvégén.

Természetesen azzal a tervvel érkezett meg a melbourne-i Ausztrál Nagydíjra Carlos Sainz, hogy visszaveszi a Ferrarit Oliver Bearmantől, és egy futam kihagyás után már versenyezhet az Albert Parkban.

A helyzet azért nem egyszerű, mert alig két héttel a vakbélműtétje után kellene újra F1-es autót vezetnie, méghozzá úgy, hogy semmilyen edzést nem tudott elvégezni Dzsidda óta. Hogy tényleg versenyezhet-e a spanyol, az a pénteki nap végén, a második szabadedzés után, az állapotától függően dőlhet el.

f1-sainz-ferrari-2024



„Magabiztos vagyok, hogy be tudok ugrani az autóba holnap és jól tudom tenni a dolgom. Nyilván egy nagyon erős felépülési tervet raktam össze, mióta hazaértem, annak érdekében, hogy készen állhassak erre a futamra. Holnap ott leszek az autóban, meglátjuk, hogy hogyan érzem majd magam, de pozitív előérzetem van” – mondta Sainz a csütörtöki médianapon.

„Hogy 100%-os leszek-e? Nyilván nem, ez nem hazugság, akkor lennék 100%-os, ha az utóbbi napot fizikai edzéssel és szimulátorozással töltöttem volna, de ezt nem csináltam ebben a tíz napban, csak a felépülésre koncentráltam. De hogy rendben leszek-e a futamra? Most az az érzésem, hogy igen, de meglátjuk holnap” – tette hozzá.

„Látom a mozgásomat és azt, hogy milyen feladatokat tudok végrehajtani, ezek azt mondják nekem, hogy elég jól leszek ahhoz, hogy holnap beugorjak az autóba és megpróbáljam. De nem vagyok hülye, ha nem érzem jól magam, akkor én leszek az első, aki felteszi a kezét, és azt mondja, hogy kell még a következő két hét a Japán Nagydíj előtt. Ez az FIA-val közös tervünk. Holnap is megvizsgál még a szövetség, monitorozzák a fejlődésemet. Én vagyok az első, aki nem akar fájdalmakat, vagy szenvedést, hogy még rosszabbá váljon a helyzet. Nem vagyok hülye, és nagyon világos leszek azzal kapcsolatban, hogy hogyan érzem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: