DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Én döntök a jövőmről” – Alonso nem siet

Fernando Alonso szerint nem mások döntései határozzák meg az ő F1-es karrierjének folytatását vagy lezárását: nyár előtt eldönti, hogy mit akar csinálni 2025-ben.

Az Ausztrál Nagydíj sajtónapján is megkapta azt a kérdést Fernando Alonso, hogy mikor dönt a jövőjéről – a kétszeres világbajnok az idény elején úgy fogalmazott, hogy az első pár futam, és az első pár hét után döntheti el azt, hogy akarja-e folytatni a versenyzést, és ha igen, akkor milyen lehetőséget választ.

„Nem, nyarat mondtam, nem akarok mindig ugyanarra válaszolni” – mondta mosolyogva a spanyol.

„Nem változott sokat a helyzet, és nem is fog a következő pár hétben. Jó, talán nem akarok nyárig várni, mert az nem lenne fair a csapattal szemben, hogy ha kell, akkor tudjanak más opciókat mérlegelni. De elsietni sem akarom, nem akarok úgy döntést hozni, hogy a fejem nem a következő évvel van tele. Most a jelenlegi feladatokra koncentrálok, és amikor 2025-re gondolok, akkor úgy vagyok vele, hogy annak még nem jött el az ideje” – magyarázta Alonso, akinek a szavaiból egyébként nem a visszavonulás gondolata sejlett fel, többször is motiváltan beszélt az Aston Martinnál zajló munkáról, a fejlesztésekről, akár a napi feladatokról is.

f1-alonso-astonmartin



Majd megkapta a kérdést, hogy a döntése a Red Bull és a Mercedes körül zajló (Max Verstappenről szóló) drámától függ-e:

„Én mindig minden mástól függetlenül döntöttem, ez néha kifizetődött, néha nem. Mindig én uraltam a saját utamat, mindig én döntöttem úgy, hogy csapatot váltok és hogy hova megyek, én döntöttem úgy, hogy visszavonulok az F1-től, és én döntöttem el azt is, hogy visszatérek. Most pedig azt fogom eldönteni, hogy mit csinálok jövőre. Nem követem máson döntéseit, én a saját utammal foglalkozom” – tette hozzá.

Alonso egyébként arról is beszélt, hogy annak idején egyszerűen azért igazolhatott az Aston Martinhoz, mert Sebastian Vettel visszavonult – ha a német folytatja az F1-es pályafutását, akkor nem nyílt volna meg előtte ez a lehetőség.

Azt is hozzátette, hogy köszönettel tartozik az Astonnak, és lojális hozzájuk – ha folytatja a karrierjét, akkor először velük akar majd megegyezni a jövőről, ha ez nem sikerül, akkor lehetnek más opciói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: