DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

2030-ig hosszabbított Brown a McLarennel

Szerződéshosszabbítást írt alá Zak Brown vezérigazgató a McLaren F1-es csapatával, a brit istálló vezetője így további hat évig irányítja majd a wokingiakat.

2030-ig meghosszabbította szerződését a McLarennel Zak Brown vezérigazgató. Az amerikai 2016-ban csatlakozott a wokingi istállóhoz, a vezérigazgatói pozíciót pedig 2018 óta foglalja el. Ez idő alatt talpra segítette a legendás brit gárdát a rosszul elsült hondás évek után, valamint marketing szempontból is jelentős előrelépést tudott elérni a McLarennel.

„Nagyon örülök, hogy továbbra is én irányíthatom a McLaren Racinget és részese lehetek egy ilyen történelmi múltra visszatekintő versenycsapatnak. Megtiszteltetés a McLaren tehetséges férfi és női alkalmazottjaival dolgozni a különböző szériákban. Együtt tovább fogjuk feszegetni a motorsport határait és a legmagasabb teljesítményért fogunk küzdeni a pályán és azon kívül” – mondta Brown szerződéshosszabbítása után.

A McLaren Csoport ügyvezető elnöke, Paul Walsh így beszélt a csapat amerikai vezéréről: „Zak megmutatta kiváló vezetői képességeit és jelentős szerepet játszott a McLaren Racing előrelépésében. Szerződéshosszabbítása megmutatja a belé fektetett bizalmunkat a csapat vezetését illetően, hogy még nagyobb sikereket tudjunk elérni a következő években.”



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: