DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Úgy érzem, hogy minden mozog belül” – Sainz kőkeményen küzd

Carlos Sainz szeretne még egy lépést tenni a futamig fizikálisan, mert messze van a 100%-os állapottól. Egy-két dolgot elárult a helyzetéről.

Többször utalt arra a hétvége során Carlos Sainz, hogy közel sincs 100%-os állapotban: úgy is készült, hogy nem lesz fizikálisan a topon, egyrészt nagyon szűk az a két hét, ami a vakbélműtétje óta eltelt, másrészt a beavatkozás után nagyrészt a regenerálódásra koncentrálhatott csak, nem mehetett a szimulátorba és fizikai edzéseket sem végezhetett, csak azokat a feladatokat kellett csinálnia, amik segítettek neki a rendkívül gyors felépülésben.

Az FIA tesztjén átment, és pénteken sem voltak fájdalmai az autóban, de eléggé elfáradt a nap végére, és sokkal jobban kimerült a megszokottnál – alkalmazkodnia kell az új helyzethez, és a hosszú futam elég nagy megterhelést jelent majd neki ebben az állapotban. 

Ezzel együtt részletezni nem akarta, hogy min megy keresztül:

„Azt kell csinálnom holnapig, amit eddig is csináltam, az pedig a munka, amiatt lehetek ma itt. Hogy min mentem át az utóbbi napokban, arról majd talán a hétvége után beszélek, de annyit elmondhatok, hogy sok mindenen” – válaszolta a kérdésre a fáradtnak tűnő Sainz.

f1-sainz-ferrari-2024_1



„Nem megyek bele a részletekbe, de pontosan ugyanolyan érzés beleugrani az autóba, mint amit Alex (Albon, aki 2022-ben esett át ugyanilyen műtéten, de egy héttel több ideje volt felépülni a következő futamig) mondott nekem. Úgy érzem, hogy a G-erők hatására minden mozog belül, jobban, mint ahogy normál esetben, de hozzá lehet ehhez szokni. Nyilvánvalóan furcsa, de nincs fájdalom, nincs miért aggódni, csak furcsa érzés ez, főleg ilyen pályán. De együtt tudok vele élni, és alkalmazkodni tudok hozzá.”

„7-10 nap ágyban fekvés után nyilván nem vagyok 100%-os, de amint lehúztam a sisakrostélyt és megjött az adrenalin, mindent bele tudtam adni, ez egy jó dolog. Remélhetőleg a fizioterápiával még egy lépést tehetek előre holnapig, és remélem, hogy rendben leszek a futamra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: