DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Kik lesznek a Red Bull 2024-es kihívói?

A Red Bullnál tudják, hogy a 2024-es F1-es szezon nem lesz sétagalopp az ideihez hasonlóan, és három riválissal is számolniuk kell, akik megnehezíthetik a dolgukat.

Max Verstappen az elmúlt hetekben többször hangot adott annak a véleményének, hogy képtelenség lesz még egy olyan domináns szezont futni, mint az idei volt, s így tett akkor is, amikor a holland közszolgálati NOS csatorna megkérdezte a 2024-es kilátásokról.

A háromszoros világbajnok elmondta, hogy az ideinél keményebb küzdelemre számít: „Majdnem lehetetlen lesz ugyanazt a szezont megfutni. Természetesen megpróbáljuk majd továbbfejleszteni az autónkat, de a többi csapat sokat tanult tőlünk. Nem mondom, hogy remélem, hogy szorosabb lesz a verseny, de arra számítok, hogy így lesz.”

redbull-pitstop



Idén a pontversenyben a Mercedes és a Ferrari volt a legközelebb az energiaitalosokhoz – persze ez a megfogalmazás erősen relatív, hiszen a Red Bull több pontot szerzett, mint a két említett versenytárs összeadva. Azonban a szezon egy jelentős részében nem ők, hanem a McLaren volt a legközelebb a Red Bullhoz – nem véletlen, hogy Verstappen nem tudott egyértelmű választ adni, amikor arról kérdezték, kik lehetnek a fő riválisok jövőre.

„Ezt nagyon nehéz megjósolni, hiszen minden hétvégén más csapat teljesített jól. Egy darabig úgy tűnt, hogy a McLaren a sarkunkban van, ám aztán jött egy újabb hullámvölgy. De úgy tűnik, tudják, merre kell menniük, és jó emberek dolgoznak náluk” – mondta, majd hozzátette: „Persze a Mercedesnél is újra nyerni akarnak, és a Ferrari is tudja, mit kell tennie.”

verstappen-redbull-champ

A holland azt is elmondta, hogy különösen az egykörös tempó terén érezte a nyomást a riválisok részéről idén, amit intő jelnek tekint 2024-et illetően: „Jövőre automatikusan közelebb leszünk egymáshoz. Már az idei szezonban is láthatta mindenki az időmérőkön, hogy nem volt mindig könnyű dolgunk.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

verstappen-celebration

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: