DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen egyetlen hibát követett el idén

Egy garázsból való kihajtás során követte el idei legnagyobb hibáját a háromszoros F1-es bajnok – ezt emelte ki a keményebb 2024-re készülő Horner.

Max Verstappen és az RB19 minden idők legdominánsabb pilóta–autó párosát alkotta idén az F1-ben, így nem csoda, hogy egyre nehezebb szavakat találni a holland és versenygépe teljesítményének méltatására.

Ezzel nemcsak az újságírók küzdenek, hanem Verstappen közvetlen környezete is, de néha azért sikerül még valami újdonságot kiemelni – Christian Horner ezúttal azt hangsúlyozta, mennyire kevés anyagi kárt okozott csapatának az idén:

verstappen-vegas



„Egyszerűen mindig új szinteket ér el. Idén egyetlen sérülést okozott, amikor Silverstone-ban a garázsból kihajtva megsérült az első szárnya” – utalt Horner arra az incidensre, amikor a Brit Nagydíj időmérőjén Verstappen alulkormányzott autójával nekiment a bokszutca falának.

„Fenomenális, hogy milyen magasságokba jutott, milyen kiegyensúlyozttan teljesít” – folytatta Horner. „Néhány versenyen úgy is remekelt, hogy a kvalifikáción felmerült problémák után hátrébbról kellett rajtolnia. Volt néhány lenyűgöző teljesítmény az idén, folyamatosan egyre magasabbra a lécet.”

horner-verstappen-podium

„Nagyszerű látni, hogyan dolgozik együtt a csapattal, a mérnöki csapattal, és Max az élről irányítja ezt a munkát" – méltatta versenyzőjét Horner, aki tisztában van vele, hogy mivel még évekig nem jönnek jelentősebb szabályváltozások, a mezőny sűrűsödni fog majd:

„Ebben a szakmában mindig tanul az ember, tudjuk, hogy stabil szabályokkal a mezőny tagjai közeledni fognak egymáshoz, az év egyes pontjain láthattunk is erre utaló jeleket” – magyarázta Horner. „Nekünk is javulnunk kell, folyamatosan fejlődnünk kell, és az RB19-est minden szempontból megvizsgáljuk, hogy az RB20 még fejlettebb, és remélhetőleg még erősebb lehessen.”

verstappen-suzuka-trophy

„Biztos vagyok benne, hogy a versenytársaink is erre fognak törekedni” – zárta szavait a karrierje hatodik konstruktőri bajnoki címét ünneplő csapatfőnök.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: