DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Hírösszefoglaló

Elismerés, figyelmeztetés, csalódás – szombat

Horner törekvéseiről, az F2-es bajnok csalódottságáról, Verstappen kevés hibájáról, az Audi reményeiről és Ruandáról szóltak szombat F1-es hírei és sztorijai.

Tegnap este rendezték az FIA díjátadó gáláját, melyen sok érdekes nyilatkozat hangzott el, alapvetően ezek dominálták a szombati F1-es híreket – no meg az is kiderült, hogy a következő gálát egy váratlan helyszínen, Ruandában rendezik majd.

verstappen-celebration



A világbajnok Max Verstappennel kapcsolatban – aki egyébként szót ejtett arról, melyik három csapattal számol komoly ellenfélként 2024-ben – csapatfőnöke, Christian Horner azt emelte ki, hogy szerinte mindössze egyetlen hibát követett el 2023-ban, azt is a bokszutcában.

Külső vélemények is megjelentek kettőjükkel kapcsolatban egy-egy korábbi F1-es pilótától: Verstappent alapvetően méltatták, csak arra intették, lehetne egy kissé diplomatikusabb, Hornert illetően viszont egyeduralmi törekvésekről beszéltek, aminek Helmut Marko és Sergio Perez láthatják kárát.

hamilton-abu-3

A Red Bull mögött végző társaságból is többen megszólaltak: Lewis Hamilton arról beszélt, milyen kellemes élmények érték őt a Mercedes-gyárban, Fernando Alonso annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Aston Martin nem engedhet meg magának visszaeséstZak Brown pedig élete legkínosabb élményét idézte fel.

Az idén Alfa Romeo, 2026-tól Audi, jövőre pedig kitudja milyen névre hallgató Sauber-istálló háza tájáról is érkezett két érdekes nyilatkozat: a csapat tartalékja, Theo Pourchaire csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy személyében sorozatban már a harmadik F2-es bajnok marad le a királykategóriás szerződésről, míg Alessandro Alunni Bravi arról beszélt, milyen kihívások várnak rájuk a gyári csapattá alakulás előtt – amitől nem szabad egyből bajnoki címet remélni.

pourchaire-2

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: