DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo elismerte: nem ilyen F1-es szezonkezdésre számított

Az ausztrál azt gondolta, erősebben fogja indítani a 2024-es idényt. Viszont továbbra is hisz magában és nem engedi be a negatív hangokat sem.

Csalódáskeltő idénykezdeten van túl Daniel Ricciardo, aki a Bahreini Nagydíj csapatutasítását leszámítva eddig rendre elmaradt Yuki Tsunodától, aki múlt vasárnap a Visa Cash App RB első pontjait is megszerezte Melbourne-ben.

f1-ricciardo-visarb-melbourne-1



A rutinos ausztrál alatt azonban már most inog az ülés: sajtóértesülések szerint Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója máris ultimátumot adott a többszörös nagydíjgyőztesnek, hogy sürgősen, a következő két nagydíjon javulnia kell, különben Liam Lawson már májustól átveheti a helyét.

Ricciardo ugyanakkor nem engedi, hogy a negatív kritikák eltereljék a figyelmét: „Igazán őszintén úgy érkeztem meg erre a hétvégére, hogy mélyen hittem benne, hogy egy nagyon-nagyon jó hétvégénk lehet. Ami a zajt illeti, az emberek mondják a médiában, hogy ezt és ezt mondták, és én akkor hallom először. Ez persze nem tiszteletlenség veletek szemben, srácok” – nyilatkozta a médiának a hazai versenyét követően.

„Tudom, hogy jelenleg ezen a kis utazáson vagy folyamaton haladok végig, és csak magamra kell koncentrálnom. Ha beengedem ezt a zajt, ez eltereli a figyelmemet erről az útról. Szerintem ez eddig nagyon jól ment, nem hagytam, hogy ezek a negatív dolgok befolyásoljanak.”

f1-ricciardo-visarb-melbourne-2

Azt ugyanakkor Ricciardo sem tagadta, hogy ennél jóval erősebb indításra számított a 2024-es évad elején:

„Nem számítottam rá, hogy így kezdem a szezont. Tavaly Budapesten egy napot vezettem előtte az autót, majd legyőztem Yukit az időmérőn és elég erős versenyt futottam úgy, hogy nem sok tudással rendelkeztünk. A teljes előszezonnal és a tavalyi futamokkal együtt őszintén azt gondoltam, hogy sokkal erősebben fogjuk kezdeni az idényt.”

„Megértem, hogy nemcsak én, hanem még néhány ember gondolkodik ennek a miértjén. Szerintem a legfontosabb dolog, hogy rajta maradjunk az úton, és ne legyen tele a fejem hülyeségekkel vagy bármivel.”

„Őszintén jól érzem magam, csak sajnos az eredmények miatt nem érzem szuperül magam, de valójában a volán mögött jól és izgatottan érzem magam. Csak folytatni akarom a versenyzést. Biztos vagyok benne, hogy többet fogok még találni magamban, és továbbra is hiszek benne, hogy valamit még találni fogunk az autóban is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: