Tömegbalesettel végződő illegális autóverseny miatt keresi a rendőrség a bajnokcsapat játékosát

2024.04.01. 13:09
A Dallas Morning News információja szerint a rendőrség egy súlyos, több járművet érintő közlekedési balesettel összefüggésben keresi a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs fiatal elkapóját, Rashee Rice-t.

A játékos a feltételezések szerint egy Chevrolet Corvette-ben ülve versenyezni kezdett egy Lamborghinivel, de mindkét sofőr elveszítette az uralmát az autója fölött, így az illegális gyorsulási verseny tömegbalesettel végződött. Az incidensben legalább hat jármű volt érintett.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a vétkes járművezetők gyalog menekültek el a baleset helyszínéről, írja a Sky News.

A vétlen sofőrök közül kettőt könnyebb sérülésekkel láttak el a mentők, két másik ember pedig szintén könnyebb sérülésekkel került kórházba. A rendőrség még dolgozik a gyanúsítottak azonosításán, tette hozzá a szóvivő.

Rice állítólagos részvétele a balesetben még nem tisztázott, a rendőrség ezért nem kezeli még őt gyanúsítottként, bár a Dallas Morning News szerint a nyomozók azért keresik őt nagy erőkkel, mert az alapos gyanú szerint a Chiefs elkapója ült a Corvette volánjánál.

A 23 éves Rice 105 elkapással, 1200 yarddal és nyolc TD-vel fejezte be a legutóbbi szezont, a rájátszást is figyelembe véve. Ha beigazolódik a rendőrség gyanúja, akkor többmeccses eltiltást is kaphat a magaviseleti kódex megszegése miatt, jegyezte meg a Fűzővel Kifelé! nevű híroldal.

A Kansas a 2023-as szezon végén bajnok lett, a döntőben a San Francisco együttesét győzték le Patrick Mahomesék, Rice is pályára lépett a győztes csapatban.

A győzelmi parádét beárnyékolta egy lövöldözés, aminek halálos áldozata is volt. A rendőrök három feltételezett tettest állítottak elő, közülük ketten még kiskorúak.

Végül mindhármukat letartóztatták, fegyvereiket lefoglalták, majd vádat emeltek ellenük. Mindemellett a helyi hatóságok arról is beszámoltak, hogy a sebesültek fele kiskorú gyermek.