Erős a forgalom az autópályákon; egy autó kigyulladt, egy másik szalagkorlátnak ütközött

2024.04.01. 12:28
Az Útinform közlése szerint több autópályán is fokozott óvatossággal érdemes közlekedni a nagy forgalom miatt. Reggel óta több helyen is baleset történt.

Az Útinform oldalán, kora délután azt írták: 

  • Erős a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán. Ebből kifolyólag már az M0-s autóút törökbálinti szakaszától egészen Herceghalomig szakaszos torlódásra készüljenek az arra közlekedők. Kicsit távolabb – ugyancsak a határ felé – Mosonmagyaróvár térségében baleset történt. A 164-es km-nél a sérült járművek a leállósávon állnak, de a nézelődés miatt megtorpant a forgalom.
  • Szintén sokan haladnak az M7-es autópályán is a főváros irányába. A kiépített sávelhúzásos tereléseknél lassulás tapasztalható, különösen a 122-es km-nél lévő Kőröshegyi völgyhídnál, ahol több km-en araszolnak a járművek.
  • Ugyancsak erős a forgalom az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán is, az M35-ös autópálya csomópontja és Polgár között. A 185-ös és 172-es km között, a sávelhúzásos terelésnél torlódik a forgalom. 
  • Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, amelyek pihenőhelyeket érintenek, és a benzinkút használatát is korlátozzák. Az egyik munkavégzés miatt a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőhelynél (Mol), majd a 142-es kilométernél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson (Shell) van.
  • A húsvéti kamionstop hétfőn 22.00-ig tart, azaz éjszaka közlekedhetnek a nehézgépjárművek.

Továbbá felhívták a figyelmet még arra is, hogy – mint korábban megírtuk – április 2-án (kedden) elindulnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák.

Az M3-ason kigyulladt egy autó, az 1-es főúton pedig szalagkorlátnak ütközött

Mindeközben az Országos Katasztrófavédelem arról számolt be, hogy 

  • hétfő reggel kigyulladt egy személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Fót térségében, a 16. kilométernél. A motortér teljes terjedelmében, az utastér pedig részben égett. A fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat;
  • szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi az 1-es főút 57-es kilométerszelvényénél, Tatabányán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelyben ketten utaztak. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek;
  • két gépkocsi ütközött össze Vecsés térségében, az M0-s autóút gyáli felhajtójánál, a 2-es kilométerszelvénynél. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez.