Magyar Péter: Ez egy egyirányú utca, innen már nincs visszaút

ZS 0029
2024.04.01. 18:25
Magyar Péter, a Diákhitel Központ egykori vezetője közösségi oldalán húsvéthétfőn közzétett posztjában azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev Klára vezette árnyékkormányból is többen megkeresték informálisan, hogy támogatásukról biztosítsák.

„Remény, bizalom, hit, változás, szabadság, tisztelet, hazaszeretet, becsület” – ezek a szavak hangzottak el a legsűrűbben azon a több száz spontán beszélgetésen, amelyeket Mátrafüredtől a Balaton-parton át Hévízig folytatott Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje az utóbbi két napban.

Mint fogalmazott, „16 éves lelkes fiatalokkal, hol sokat megélt, de még mindig őszintén bizakodó, csillogó szemű 90 felettiekkel, hol sokgyerekes szülőkkel, ellenzékiekkel, fideszesekkel és eddig soha nem szavazókkal” is találkozott.

Minden pillanatban érzem azt az óriási felelősséget, ami a megelőlegezett, feltétlen bizalom miatt hárul most rám, és tudom, hogy ez már egy egyirányú utca, innen nincs visszaút. Addig nem állunk meg, amíg vissza nem vettük a hazánkat Gyulától Mosonmagyaróvárig, Szakonyfalutól Fehérgyarmatig

– írta Magyar Péter.

Magyar Péter arról is írt, hogy szerinte április 6-án, szombaton több százezren, míg június 9-én is (az önkormányzati– és az európai parlamenti választások napján – a szerk.) több millióan fognak kiállni együtt „a hazánkért, és megkezdeni a közös munkát egy új, modern, európai Magyarországért”.

Posztjában annak a meglátásának adott hangot, hogy „a méréseken túl azért is retteg a Karmelita és a levitézlett ellenzék közösen és miért költenek (teljesen feleslegesen) százmilliókat a lejáratására”, mert a miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev Klára vezette DK-s árnyékkormányból is többen megkeresték informálisan, hogy támogatásukról biztosítsák.

A több évtizedes politikai státusz quo a végnapjait éli, a változás mi magunk vagyunk, leszünk. Június 9-én a korrupt, levitézlett hatalmi elit egy utolsó figyelmeztetést kap

– fogalmazott bejegyzésében Magyar Péter.

Ügyészségi meghallgatás, hangfelvétel, interjú

Ahogy az Index beszámolt róla, Magyar Péter március 26-án, kedden újra az ügyészségen járt, majd nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amin volt feleségével beszélget a Völner–Schadl-ügyről. A hangfelvétel leiratát ide kattintva olvashatja el. A beszélgetésben több személyt név szerint említenek, róluk itt írtunk részletesebben.

Magyar Péter korábban arról beszélt, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvétel nem árthat Varga Juditnak, ugyanis volt felesége nem követett el semmit, az ügyben feljelentési kötelezettsége sem volt.

Varga Judit a volt férje, Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról is beszélt, hogy tudomása szerint kormányzati nyomásra az ügyészek  megváltoztatták  a Völner–Schadl-ügy bizonyos iratait. A volt igazságügyi minisztert a hangfelvétel megjelenése után tanúként hallgatták meg. A Központi Nyomozó Főügyészség szintén reagált egy közleményben a hangfelvételen elhangzottakra.

Varga Judit később exkluzív interjút adott Hajdú Péternek. A Frizbi március 27-én megjelent különkiadásában többek között a Magyar Péterhez fűződő kapcsolatáról is beszélt a volt igazságügyi miniszter.

Varga Judit az interjúban kifejtette, hogy volt férje hogyan „bántalmazta és zsarolta” őt a házasságuk alatt. Mint mondta, állandóan attól kellett tartania, hogy Magyar Péternek milyen hangulata van. Magyar Péter reakciója az interjúra ide kattintva olvasható el.

Hajdú Péter az interjú után az Indexnek számolt be arról, hogyan élte meg a beszélgetést az egykori miniszterrel. A műsorvezető elmondta: sajnálja, hogy Varga Judit magánéletéből szappanopera lett. 

(Borítókép: Magyar Péter 2024. március 26-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)