Hatalmas baleset volt az M7-esen a Balatonnál, nyolc autó ment egymásba

2024.04.01. 19:09
Összeütközött nyolc gépjármű az M7-es autópálya 141-es kilométerénél, Balatonboglár térségében hétfőn késő délután, a sztráda Budapestre vezető szakaszát lezárták – közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Óvári Timót, az igazgatóság helyettes szóvivője az MTI megkeresésére beszámolt arról, hogy a műszaki mentést a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók bevonásával végzik.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és mentőhelikopterek is a helyszínre tartanak.

Az Útinform azt írta, a 143-as jelű Lengyeltóti/Balatonboglár csomópontban a rendőrök leterelik a Budapest felé tartó forgalmat. Batta Zsolt, a somogyi rendőrség sajtóreferense a sonline.hu-nak elmondta, hogy az elsőre ijesztőnek tűnő balesetben nem történt sérülés.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére közölte, hogy a helyszínre több mentőegységet és két mentőhelikoptert is riasztottak. A mentősök végül két embert szállítottak könnyebb sérülésekkel földi úton kórházba.

Frissítés:

A police.hu közölte, hogy a balesettel érintett útszakaszon a rendőrök a forgalmat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére 20.12-ig korlátozták, utána a közlekedők zavartalanul haladhattak tovább.

Korábban baleset történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Herceghalomnál is. A 31-es kilométernél sávlezárásra és több kilométeres torlódásra kell készülni.