DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Közel jár a Ferrari, hogy erőből győzzön”

Az 1996-os F1-es világbajnok szerint a pole-t Max Verstappen szerzi meg Japánban, a győzelemért viszont a Ferrari megfuttathatja a hollandot Suzukában.

Az 1996-ban világbajnoki címet szerző, hosszú ideje televíziós szakértőként tevékenykedő Damon Hill az F1 hivatalos podcastjének nyilatkozott arról, mire számít a soron következő Japán Nagydíjon. A brit expilóta arra számít, hogy az időmérőn Verstappen ismét nem talál legyőzőre, a versenyen viszont a Ferrari megfuttathatja a pénzéért a világbajnoki címvédőt.

„Azt hiszem Suzuka komoly erőpróba lesz a Red Bull ellenfelei számára, ez egy komoly teszt az aerodinamika és a gumikopás hatékonyságát illetően is. A Ferrari gyors az egyenesekben, márpedig Suzukában sok az egyenes, sok a nagy sebességű rész, és nagyon remélem, hogy a Ferrari magán a nagydíjon fel tudja venni a versenyt Red Bull-lal.”

ferrari-melbourne-win-5



„Szerintem a kvalifikáción így is Max szerzi meg a pole-t, valószínűleg hasonló különbséggel, két tizeddel, talán hárommal” – fejtette ki Hill, aki szerint a Ferrari most esélyt kap annak bizonyítására, hogy tényleg győzhettek volna Melbourne-ben akkor is, ha Verstappen autója nem adja meg magát közvetlenül a rajt után.

„A kérdés mindig fel fog merülni, hogy vajon azért nyertek-e Melbourne-ben, mert Max lerobbant? Erre így soha nem fogjuk megtudni a választ, szóval meg kell várnunk, hogy tiszta versenyben is legyőzzék Maxot” – mondta a brit, majd így folytatta.

ferrari-melbourne-win-2

„Szerintem közel járunk ehhez, de persze lehet, hogy ez csak vágyvezérelt gondolkodás a részemről. Nem azért, mert nem akarom, hogy Max nyerjen, egyszerűen csak szeretnék versenyeket látni, és szeretném, ha nyitott lenne a bajnokság.”

„És ha ez sikerül nekik, hűha, az aztán igazán megdöbbentő lenne az egész F1 számára, mert ez azt jelenti, hogy lehet valamit tenni a Red Bull diadalmenete ellen” – zárta szavait Hill.

ferrari-melbourne-win-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: