DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Az Audi elkezdte sürgetni Sainzot?

Állítólag heteken belül választ vár az Audi a spanyoltól, akinek viszont vannak jobb lehetőségei is, és nmem áll szándékában kapkodni.

Sajtóértesülések szerint ultimátumot kaphatott az Auditól Carlos Sainz: a Ferraritól 2024 végén távozó spanyolt a német márka érkezésének bejelentése óta összekötik a gyártóval, elsősorban édesapja miatt, aki éveket töltött el az Audinál, idén pedig Dakart nyert az elektromos terepjáróval.

A hírek szerint az Audi nagyon szeretné megszerezni Sainzot, de úgy gondolkodik, hogy még a 2026-os beszállás előtt összerakná azt a pilótafelállást, amely segíthet az autó fejlesztésében, és már 2025-ben szeretne rutinos, megbízható versenyzőkkel együtt dolgozni.

240006-scuderia-ferrari-bahrain-gp-2024-media-day-gallery_0c54de47-0a03-460e-98e9-67c44e9c8b30_resize_2



Az egyik ilyen lenne Sainz, aki remek fejlesztő pilóta hírében áll, a McLarennél és a Ferrarinál is éreztette a hatását, az információk szerint remek visszajelzéseket ad, és számítani, valamint támaszkodni lehet a véleményére. 

Azonban a németek mégsem akarnak túl sokáig várni Sainzra, egyes pletykák szerint a hónap végéig kapott ultimátumot a spanyol: ha addig nem kötelezi el magát mellettük, akkor nem áll az ajánlat.

Sainznak viszont nem áll érdekében most dönteni, főleg nem a jelenlegi Sauber mellett: nyílhat számára esély a Red Bullnál, a Mercedesnél vagy az Aston Martinnál is, amelyek mind jobb opciók lehetnek, és ezekre még alighanem várnia kell.

A hírek szerint Nico Hülkenberg szintén előkelő helyen van az Audi kívánságlistáján, a németet már tavaly is le akarta igazolni Andreas Seidl a Sauberhez, de a Haas-szerződés ezt meggátolta – 2025-re viszont szabad lehet a rutinos pilóta, aki kiváló fejlesztőnek számít, remek visszajelzéseket ad, és világos iránymutatást tud adni a mérnököknek arról, hogy mit kell csinálni.  Több forrás szerint is nagy szerepe van Hülkenbergnek abban, hogy a Haas tavalyi problémái idénre nagyrészt megszűntek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: