DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Sok a hasonlóság Leclerc és Bianchi között

Bár nem voltak vérrokonok, kinézetükben és vezetési stílusukban is látja a hasonlóságot Jules Bianchi egykori főnöke az elhunyt versenyző és keresztfia, Charles Leclerc között.

Tíz éve már annak, hogy a soron következő F1-es futam, a Japán Nagydíj helyszínén végzetes kimenetelű balesetet szenvedett a Marussia versenyzője, Jules Bianchi. A RacingNews365 e szomorú apropóból kereste meg a csapat egykori első emberét, Graeme Lowdont, hogy meséljen az elhunyt versenyzőről.

Lowdontól, aki részletesen beszélt arról, milyen örökséget hagyott Bianchi a sportágra, azt is megkérdezték, hogy a Ferrari nevelőprogramjába tartozó fiatal versenyzőt el tudta volna-e képzelni a vörösök színeiben. A brit szakember válaszában nem is annyira a Scuderiára, sokkal inkább Bianchi keresztfiára, Charles Leclerc-re fókuszált.

leclerc-bianchi



„Igen, el tudnám képzelni őt a Ferrarinál. Ő volt Charles Leclerc keresztapja, és elhozta Charles-t néhány versenyre. Emlékszem, azt mondta nekem és Johnnak [ti. John Booth csapatfőnöknek], hogy találkoznunk kell a keresztfiával, és hogy ő lesz a következő nagy dobás” – mondta Lowdon, aki szerint annak ellenére, hogy nem álltak vérrokonságban, egyértelműek a párhuzamok a két versenyző között:

„Kicsit hasonlítanak is egymásra, együtt nőttek fel, és a kettőjük édesapja nagyon közel állt egymáshoz. Volt szerencsénk vendégül látni őt, és láthattuk, hogy Jules mennyire nagyra tartja” – mondta Leclerc-ről, aki a tragikus baleset évében váltott formulaautókra, és lett második a kétliteres Formula Renault Alps sorozatban Nyck de Vries mögött, de George Russell előtt.

„Egy nemrégiben futott monacói versenyen azt láttam, hogy Charles egy olyan manővert mutat be a Rascasse-ban, ami szinte teljesen megegyezett azzal, amit Jules tett, amikor 2014-ben pontokat szerzett a csapatnak” – idézte fel Lowdon.

leclerc-bianchi-2

„Majdnem pontosan ugyanaz a mozdulat volt. Otthon néztem, és sétálnom kellett kicsit, mert tiszta libabőr lettem. Hátborzongató volt. Bár volt köztük némi korkülönbség, együtt nőttek fel, így nem is lehet meglepő, hogy sok a hasonlóság” – mondta a brit szakember, aki végül visszakanyarodott Ferrarihoz:

„Egyértelműen el tudom képzelni, hogy Jules szuper sikeres pilótává válik a Ferrarinál. Egyszerűen tragikus, hogy elvesztette az életét, az F1-et, a sportágat pedig megfosztották attól, hogy végignézhesse mindazokat a dolgokat, amiket biztos vagyok benne, hogy véghezvitt volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: