Újabb nehézségekkel nézhetnek szembe a gyerekek, akiknek megölte az édesanyját a rázuhanó szarvas

2024.04.04. 07:41

Mint korábban megírtuk, nagypéntek este szarvassal ütközött egy személyautó Kesztölc és Esztergom között. Az autóban a sofőrön kívül egy ember utazott. Az ütközéstől levegőbe repülő állat rázuhant az autóra, melynek következtében az anyósülésen utazó 39 éves nő meghalt.

Most kiderült, hogy a 39 éves nő két kislánya nemcsak amiatt van nehéz helyzetben, hogy elvesztették édesanyjukat,

hanem azért is, mert a tragédia miatt elszakíthatják őket egymástól.

A Blikk információi szerint a lányok a nő két különböző, korábbi kapcsolatából születtek. Eddig az édesanyjuk nevelte őket, és nagyon szoros a kapcsolatuk egymással. A nagyobbik, kamaszkorú lány édesapja viszont már jelentkezett is, hogy szeretné átvenni gyermeke nevelését a tragédia miatt, és emiatt lehet, hogy a nagyobbik lánynak el kell szakadnia általános iskolás korú féltestvérétől.

„Most az a legfontosabb, hogy a két kislányt együtt tudjuk tartani, hiszen annak ellenére, hogy féltestvérek, igazi testvérként szeretik egymást” – mondta a lapnak egy közeli hozzátartozó. A gyermekek egyelőre a nagyszülőknél laknak.

El sem lehet képzelni, mennyire megviselte őket ez a szörnyűség. Szegények próbálnának túllépni a tragédián, próbálnák elfelejteni, de nem tudják, túl sok dolog emlékezteti őket a balesetre

– mondta a nagyanyjuk.

A lap szerint a hozzátartozók keresik a módját, hogy miként lehetne megoldani azt, hogy a lányokat ne kelljen elszakítani egymástól. Ezen kívül a Komárom-Esztergom vármegyei Leányváron – ahol eddig éltek – sokan összefogtak a két testvér érdekében, többek közt a helyi iskola igazgatónője is gyűjtést kezdeményezett nekik.

Mindeközben a baleset pontos részleteit a Pagony Vadásztársaság szakemberei igyekeztek rekonstruálni.

A lap egyébként most azt írta, hogy az állat „csak” egy 80 kilós szarvastehén volt, amelyet a kocsi mögött 30 méterrel találtak meg (a Tények riportjában korábban azt mondták be, hogy egy több mint 200 kilós szarvasról volt szó). 

A sérülésekből arra lehet következtetni, hogy az állat az út bal oldaláról akart átrohanni az autó előtt. Egy szabályozás szerint a vadásztársaság akár kártérítést is kérhetne a sofőrtől, ám ők úgy határoztak, hogy a tragédiára való tekintettel lemondanak erről.