Bűncselekmény

Több mint ezer doboz bolgár cigarettát találtak a pénzügyőrök egy francia autóban

A 37 éves sofőr azt mondta, nem tudott az elrejtett cigarettától, a kocsi tulajdonosa megbízta, hogy vigye az autót a megadott címre.

2024.04.05 21:30MTI

Több mint ezer doboz bolgár cigarettát találtak elrejtve a pénzügyőrök egy francia rendszámú, Bordeaux-ba tartó autóban a lepsényi pihenőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a 37 éves sofőr azt mondta, nem tudott az elrejtett cigarettától, a kocsi tulajdonosa megbízta, hogy vigye az autót a megadott címre.

A pénzügyőrök az 1021 doboz - több mint 2,2 millió forint értékű -, magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták.

Az elkövetőnek a jövedéki törvény megsértése mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell, és több millió forint bírságra is számíthat - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.