DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Perez: Egész hétvégén közel voltam, erős futamra számítok

A Red Bull mexikóija szerint a Japán Nagydíjon jó teljesítményre számíthatunk tőle – azt is kihangsúlyozta, milyen közel járt Verstappenhez a hétvége eddigi szakaszaiban.

Mindössze hat és fél századdal maradt el Sergio Perez a Japán Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen pole-pozíciót érő köridejétől – ezzel csapattársa mellől rajtolhat, a második helyről. A mexikói szerint nem volt könnyű dolguk a suzukai aszfaltcsíkon:

„Nagyon szoros volt ma Max-szel, jónak érződött a köröm. Kifejezetten trükkös volt, főként a pálya utolsó szakaszában – könnyen ott lehetett hagyni a sikánban akár tizedeket is, így arra koncentráltam. Sajnos pont nem volt elég a teljesítményem.”



Arra a kérdésre, hogy elhitte-e, hogy a pole-pozíciót is elérheti, így felelt: „Igen, egész hétvégén nagyon közel voltam, most, az időmérőn is. Amikor ennyire a határon táncol az ember, bármilyen apró dolog különbséget jelenthet.”

„A kigyorsítás az utolsó körömre nem sikerült tökéletesen – lehet, hogy ez jelentette ezt a kicsi különbséget. Azonban jó pozícióban vagyunk a holnapi futamot illetően. A hosszútávú tempónk nem tűnt túl erősnek ma reggel, de remélem, hogy sikeres futamot tudunk teljesíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: